Korsstygn som berättar

Denna samling konsstygnsmönster härstammar från 1900-talets första hälft när levnadsförhållandena på Åland var annorlunda, språket hade en annan klang och självstyrelsen var ny. Motiven är ”ortskaraktäristiska” för naturen, kulturen och de rådande näringarna. De syddes vanligen på hemvävt linne i olika format som passade att saluföras som reseminnen åt turister. Linet som råvara kunde t.o.m. vara både odlat, spunnet och vävt av åländska kvinnor. Det handlar om en bit åländsk kvinnohistoria!

Martharörelsen var kraftfull på Åland i sin strävan att underlätta tillvaron för kvinnorna genom en ”omdaning av allmogehemmen” och ”frambringande av möjligheter” till en egen liten inkomst. I denna originella mönsterskatt är flera motiv så nätta, roliga eller typiskt åländska, att de fortfarande sprider glädje och på ett eller annat sätt kan användas som symboler för Åland.

Mönstersamlingen i sig kan också fungera som ett reseminne från Åland.

Slut i lager

  • Författare: Sigbritt Fagerström
  • Förlag: Ålands Marthadistrikts Hemslöjdssektion
  • Genre: Historia & arkeologi
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2019
  • Typ: Spiralbunden
  • Antal sidor: 85
  • ISBN:90452239

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.