Kvinnorna i Ålands lagting

Hur har det historiskt sett varit att som kvinna engagera sig i den åländska politiken och hur är det att vara en kvinnlig lagtingsledamot på Åland idag?

Lagtinget, Ålands parlament, sammanträdde för en första session en vacker sommardag 1922. Sedan dess har en rad ledamöter passerat genom lagtingets dörrar. Denna bok, utgiven som en del av firandet av 100 år av åländsk självstyrelse, fokuserar på kvinnorna bland dem.

Vilka var och är kvinnorna som verkar i lagtinget under de gångna 100 åren? Hur kommer det sig att just dessa kvinnor blivit politiker på Åland och vilka frågor har intresserat dem?

I Kvinnorna i Ålands lagting under självstyrelsens första 100 år skildrar forskarna Agneta Karlsson, Anna Sundelin och Mats Wickström 46 åländska kvinnors tid som lagtingsledamöter på Åland. Ett kapitel i boken tillägnas även lagtingets kansli där arbetet utförs av sju kvinnor och två män. Genom att granska individuella drivkrafter och erfarenheter skapas en mångsidig och spännande bild av det åländska lagtinget under de senaste 100 åren.

75.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Agneta Karlsson, Anna Sundelin, mats wickström
  • Förlag: Ålands lagting
  • Genre: Samhälle
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2022
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 296
  • ISBN:Saknas

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.