Journalisterna

Vad var det som hände?

Varför har Åland idag två konkurrerande lokaltidningar? Vad var bakgrunden till att tidningen Ålands journalister våren 1981 gjorde revolt mot sin ledning och grundade tidningen Nya Åland?
Idag har minnet börjat blekna hos de äldre och den unga generationen känner bara till det historiska skeendet i stora drag. Mångåriga Nya Åland-journalisten Annika Orre redogör nu i romanform, med verkligheten som bakgrund, för det dramatiska händelseförloppet som nästan över en natt gav ålänningarna en ny dagstidning. En tidning som utmanade näringslivets etablissemang och dess monopol på journalistiken och som sedan dess mot alla odds har överlevt.

Utan de revolterande journalisterna som valde att kämpa för det fria ordet skulle Åland ha sett mycket annorlunda ut idag. Genom sitt beslut att strida för sitt oberoende skrev de åländsk nutidshistoria.

26.50

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Annika Orre
  • Förlag: Annika Orre
  • Genre: Samhälle
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2022
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 159
  • ISBN:9789529458387

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.