Märket

Hösten 1665 under tröskningen i Ingby i Jomala socken försvinner några rågkärvar.
Karin i Emkarby tjänar en liten slant på att peka ut den skyldiga. Synska kärringar kan ha fel och under vintern växer och hårdnar trätan. På våren blir den tingssak.
Samtidigt får Åland en ny häradshövding, Nils Psilander. Han har läst till präst i Dorpat och fått särskild undervisning i vidskepelse och utrotande av trollpackor. Nu ska djävulen äntligen överlistas.
Det är en mörk tid. Det svenska rikets första häxprocess äger rum på Åland. Sammanlagt sju kvinnor halshuggs och bränns på bål.
I Carina Karlssons nya roman Märket följer vi särskilt en av dem, Lisbeta från Skarpans, från de första anklagelserna, förhören och tortyren till avrättningen. Men historien är inte slut där, det som hänt påverkar Lisbetas man och barn långt fram i tiden.

28.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Carina Karlsson
  • Förlag: Schildts & Söderströms
  • Genre: Romaner
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2019
  • Typ: Häftad
  • Antal sidor: 276
  • ISBN:9789515247988

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.