Liljekonvaljer – En roman om livet på Sottunga

En roman med händelser ur livet på Sottunga i början av förra seklet.

Utökad och reviderad av Björn Rönnlöf

Jennys roman om samhällena på Vandö och Granö väver ihop fiktion och verklighet. Det är uppenbart att hon har sin egen hemö Sottunga som förebild då hon beskriver huvudpersonerna Inas och Rickes uppväxt och levnad. Här beskrivs ungdomens lekar, förälskelse och bröllop, rävjakt och skötfiske, amerikaemigrationen, spritsmugglingen, med mera och här berättas om händelser i förgången tid på det sätt som det fortfarande görs i vårt ”story telling”-samhälle. För en sottungabo är det lätt att känna igen sig. Läsaren möts av en något redigerad, men ännu ganska ålderdomligt styv text för att inte alltför mycket förändra författarinnans textspråk. Jenny Gustafsson var känd för sin gudabenådade berättarförmåga. Även stökiga pojkar satt tysta som möss omkring henne, då hon satte sig i gungstolen och började berätta.

29.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Jenny Gustafsson
  • Förlag: Sottunga hembygdsförening
  • Genre: Romaner
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2020
  • Typ: Häftad
  • Antal sidor: 258
  • ISBN:9789529420513

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.