Nästan hundra år – och lite till

Carl Derrick Nilsson

Född 1921 i Lappvik. Bor på Åland sedan 1972.

Jag berättar om mina rötter och min sorglösa barndom. Och min strävan till att mina barn skulle få det likadant. Men, det vuxna livet blev en kamp i en kaotisk tid. Och, sökandet efter lugn.

På de nattliga patrullfärderna med kajak i Stötplutonen i ERP1 Lade vi ut telefonlinjer bakom ryska fronten vid Hangö udd. Jag steg upp i Kajaken och skarvade telefonledningen ute på fjärden. Sista patrullfärden för stötplutonen blev också min sista insats i fortsättningskriget.

Ungdomarna idag frågar mig varför vi inte har berättat om kriget och hur det var då på den tiden. Finland och alla kämpade för att betala krigsskadeståndet. Alla drabbades. Det här är en personlig berättelse om verkligheten.

23.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Derrick Nilsson
  • Förlag: Mariehamns tryckeri AB
  • Genre: Memoarer & biografier
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2019
  • Typ: Häftad
  • Antal sidor: 227
  • ISBN:9789529419869

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.