Fiskhandlaren Valter Alixtus Jansson

Den musikaliskt begåvade Valter Alixtus Jansson, yngste bror till författarens farmor, hade att välja mellan en sångkarriär i New York och ett liv hemma på Åland. En allvarlig olyckshändelse i unga år satte emellertid krokben för amerikakarriären. Valter återvände till Åland och startade en blomstrande fiskuppköpar-och sumpskepparrörelse på Stockholm. Han byggde hus i Mariehamn och öppnade butik i källarplanet. Ännu hann han med en karriär som timmerman/snickare inom Mariehamns stad. Tidigt var han också med och satsade stort i åländska rederiaktier, vilket senare visade sig vara en mycket god placering och trygghet vid pensioneringen från Mariehamns stad. Pensionsåren förgyllde Valter Jansson med att återuppta sin älskade sång och göra sin bärande tenorstämma hörd i körsammanhang. Också får vi stifta bekantskap med Valter Janssons syskon, både dom som emigrerade och dem som stannade kvar på Åland och verkade inom olika yrken, bl.a. som företagare som driftiga, energiska, iniativrika byggde upp och drev familjeföretaget Espholms pensionat

26.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Kjell Jahrén
  • Förlag: Ålands Emigrantinstitut
  • Genre: Memoarer & biografier
  • Språk: Svenska
  • Typ: Häftad
  • Antal sidor: 43
  • ISBN:9789526768465

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.