Veckans Wilén 2010-2015

Fredagen de 26 november 2010 publicerade tidningen Nya Åland den första satirteckningen av konstnären Jonas Wilén. Sedan dess har han under vinjetten ”Veckans Wilén” på fredagar i Nyan kommenterat den åländska samtiden med underfundig humor och träffsäker detaljrikedom. Politiker, lokalkändisar och vanligt folk skildras med skarpsynthet och kärlek i de Wilénska tablåerna. Komiken är ofta absurd och allt emellanåt utmanande, men aldrig hjärtlös. Det bor ett fniss under varje sten.

Nu samlas för första gången hans fredagsteckningar mellan bokpärmar. I en kronologisk tidsresa från slutet av 2010 och fram till december 2020 kan man återuppleva alla de händelser, stora som små, som en gång väckt ålänningarnas intresse och ännu lever kvar i bilderna. Konstnären har också försett varje teckning med utförliga bildtexter, som förklarar och sätter in dem i ett större sammanhang. Denna första del innehåller alla de4 171 Veckans Wilén-teckningar som publicerats i Nya Åland mellan 2010 och 2015.

Texter: Michael Hancock. Bildtexter: Jonas Wilén. Grafisk form: Eva-Jo Hancock. Redaktör: Michael Hancock.

 

72.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Jonas Wilén
  • Förlag: Nya Ålands Tidningsaktiebolag
  • Genre: Konst & drama
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2020
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 255
  • ISBN:9789529440153

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.