Alarik flyttar från Knapans

I den här boken berättar drängen Alarik om sitt liv i Önningeby kring sekelskiftet 1900. Det är en fristående fortsättning på den kritikerrosade boken Alarik och konstnärerna i Önningeby.

Alarik har blivit några år äldre och flyttar till Mattas där han får delta i alla slags arbeten på gården. Han hugger i skogen, bärgar hö och malar mjöl. Önningebykolonisterna målar allmogens vardag och Alarik får stå modell för Acke på höängen.

Författaren Kjell Ekström är konstnär men också etnolog. Han är uppvuxen i Önningeby och känner väl till gamla sedvänjor och arbetet på landet under självhushållningens tidevarv. I boken blandas muntlig tradition och fiktion till en fascinerande berättelse om en tid som flytt. Illustrationerna utgörs av Önningebykolonisternas konstverk – alla hämtade ur Önningebymuseets samling.

23.50

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Kjell Ekström
  • Förlag: Önningebymuseet
  • Genre: Historia & arkeologi, Konst & drama
  • Språk: Svenska
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 44
  • ISBN:9789526968803

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.