Vägen till självstyrelse

Hur gick spelet om Åland för 100 år sedan? Vem var det som sponsrade den så uppmärksammade Ålandsrörelsen? Hur gick det egentligen till när Åland fick sin självstyrelse?

Efter ett intensivt fritidsforskande med utgångspunkt i bortglömda dokument, bland annat det hittills okända arkivet från det så kallade Ålandskontoret, framträdde en bitvis okänd historia som måste berättas.

I samarbete med tidningen Nya Åland publicerades under fyra års tid artikelserien ”Vägen till självstyrelse”. De 55 artiklarna följde ett kronologiskt upplägg och berättade om vad som hänt i Ålandsfrågan för exakt 100 år sedan. Serien blev en fördjupning av Mats Adamczaks första bok ”Den bortglömda historien” och flera nya fynd kom att avslöjas i tidningen. Texterna har faktagranskats av nordiska historiker under resans gång, Nya Ålands chefredaktör Anna Björkroos har arbetat med dem före publicering i tidningen och Tomi Riitamaa har sedan sammanfogat artiklarna till en bok.

39.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Mats Adamczak
  • Förlag: Förlag Mazocialmedia
  • Genre: Historia & arkeologi
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2023
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 294
  • ISBN:978956888125

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.