Som en ensam fågel på taket – Vingslag från Väderskär till världskulturarv

Två levnadsbanor med början i skärgården flätas samman: Sven Andersson är författarens far och Otto Andersson är Svens adoptivfar. Tack vare bevarade brev får vi en unik bild av livet i den åländska skärgården kring 1900-talets början och av samhällsutvecklingen som sedermera leder huvudpersonerna till universitetsstudier, folklivsforskning, akademiska engagemang och personliga relationer med flera av samtidens kullturpersonligheter.

Genom rösterna i breven framträder en bild av en svunnen värld. Här var kontakten till forskningsobjekten – segelsjöfarten, fiskenäringen, folkdiktningen och folkmusiken – fortfarande en levande verklighet. Otto och Sven Andersson var båda länkar i en utveckling som år 2021 placerade arkivsamlingarna om den svenska kustbefolkningens folkkultur på Unescos nationella världsminneslista.

34.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Matts Andersson
  • Förlag: Egen utgivning
  • Genre: Historia & arkeologi
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2022
  • Typ: Häftad
  • Antal sidor: 286
  • ISBN:9789529464159

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.