Posten måste fram – Postrodden över Ålands hav

Postrodden över Ålands hav är sedan 1974 en tävling med tidstypiska allmogebåtar som sommaren 2024 genomförs för 50:e gången. Vi berättar om femtio år av modern postrodd och äventyr i samma historiska hav.

Rodden äger rum veckan före midsommar och vill påminna om alla insatser som gjordes av postförare på Åland och i Roslagen. Genom den moderna rodden vill vi hedra gångna tiders postförare över Ålands hav och värna kulturarvet runt postrodden.

Samtidigt slår vi vakt om de traditionella allmogebåtarna, gamla såväl som nybyggda, som användes i havspostfärjan och den teknik som användes för att bygga dem. Sedan hösten 2021 är den tekniken att bygga båtar på klink ett immateriellt kulturarv på UNESCO:s lista.

38.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Lars Nylén och Håkan Lundén (redaktörer)
  • Förlag: Egen utgivning
  • Genre: Historia & arkeologi, Sjöfart
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2024
  • Kommun: Eckerö
  • Typ: Inbunden
  • ISBN:9789152788523

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.