Ofärdsår på Åland – Till 300-årsminnet av en nödtvungen migration

Ålands emigrantinstituts dåvarande ordförande Bertil Lindqvist fick ett genialiskt infall medan han intog sin morgongröt en vardag år 2014. Han insåg att exakt 300 år snart hade passerat sedan den stora folkflykten från Åland under ofärdsåret 1714, då stora ofreden rasade som värst i Skandinavien, och stora nordiska kriget i Europa. Ett hastigt och enhälligt styrelsebeslut ledde till att en seminariedag på temat ”Ofärdsår på Åland – Till 300-årsminnet av en nödtvungen migration” planerades och genomfördes i Oktober samma år. För Åländska förhållningar var uppslutningen enorm och många va förfrågningar om man inte kunde få föredragen på pränt. Så har nu skett och vi önskar er många intressanta, lärorika, engagerade och gruvliga läsupplevelser!

32.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Ålands emigrantinstitut r.f.
  • Förlag: Mariehamns tryckeri AB
  • Genre: Historia & arkeologi
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2020
  • Typ: Häftad
  • Antal sidor: 110
  • ISBN:9789526768458

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.