Ockupera Åland

Som en av få neutraliserade och demilitariserade zoner i världen har Åland en unik särställning i Östersjön. Strategiskt placerat mellan Sverige och Finland utgör Åland samtidigt en potentiellt viktig militär plattform. Flera gånger genom historien har ögruppen hamnat i fokus under militära konflikter och efter Krimkriget fick Åland sin demilitariserade status. Trots detta befäste rysk trupp ögruppen under första världskriget för att i samband med Finlands inbördeskrig 1918 avväpnas och avtransporteras av landsatt svensk militär. Under såväl andra världskriget som kalla kriget var Ålands försvar en fråga för både Finland och Sverige. Med en på senare år ökad oro i Östersjön har Åland nu återigen hamnat i fokus.

29.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar

Kan restnoteras

  • Författare: Sten Ekman, Tommy Jeppsson
  • Förlag: Svenskt Militärhistoriskt Biblioteks Förlag
  • Genre: Historia & arkeologi
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2020
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 213
  • ISBN:9789188885418

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.