Hertiginnan och kaptenskan- Herzogin Cecilie och hennes krets

I vår sjöfartshistoria seglar fyrmastade barken Herzogin Cecilie fram med oförminskad glans, och omständigheterna kring hennes haveri 1936 väcker fortfarande heta känslor. Rollbesättningen kring Hertiginnan är utmejslad med stora personligheter som skrivna för operan: röster som bär över havets dån, kläder uppsydda för största effekt, kulisser med många hundra meter segel, vetehamnarna i Australien, Kap Horn och Devonkusten. Ett spännande fynd med aldrig tidigare publicerade fotografier ligger till grund för denna bok. Ulla-Lena Lundbergs text är en hisnande, sann sjöfartshistoria om den unge sjökaptenen Sven Eriksson och hans hustru Pamela Bourne. Pamelas unika fotografier visar fartygets vardag ute på oceanerna. Manskapet, befälet, havet – ett triangeldrama som fängslar betraktaren långt bortom horisonten av förfluten tid.

Slut i lager

  • Författare: Freya Darby, Pamela Eriksson, Per-Ove Högnäs, Ulla-Lena Lundberg
  • Förlag: Förlaget
  • Genre: Historia & arkeologi, Sjöfart
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2017
  • Typ: Inbunden
  • ISBN:9789523330832

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.