Reseskildring av motorbåtsfärden från Åland till New York

Den andra upplagan av Uno Ekbloms bok, som tidigare utgavs 1940.

Uno Ekbloms äventyrliga rekordfärd över Atlanten med sin lilla motorbåt ”Eckerö” blev mycket uppmärksammad efter ankomsten till Amerika i juli 1939. På båda sidor av Atlanten skrevs det utförliga tidningsartiklar och talades om sensationen i radio. Drömmen var att ”krossa” Atlanten och att få uppleva världsutställningen i New York. Färden innebar också ett ”världsrekord”: Den minsta motorbåt som dittills hade korsat Atlanten.

Denna nyutgåva av hans reseskildring återger originaltexten oavkortad och är kompletterad med bilder ur Unos efterlämnade fotosamling. Uno stannade kvar i New York fram till 1950 då han lät frakta båten till Stilla havskusten och flyttade till Oregon. Han förolyckades hösten 1955 när han var ute med ”Eckerö” utanför kusten på Stilla havet.

29.50

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Uno Ekblom
  • Förlag: PQR
  • Genre: Sjöfart
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2018
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 160
  • ISBN:9789525705805

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.