Rederiaktiebolaget Sally -en 50-årig åländsk redarsaga

Algot Johansson var en av Ålands mest framstående skeppsredare. Han startade sin rederirörelse i mitten av 1930-talet med andelar i små lastfartyg och rörelsen sammanslogs snart till Rederiaktiebolaget Sally, som småningom växte till Finlands till tonnaget största rederier på 1970-talet. För Algot Johansson var det naturligt att placera eventuella överskott i nya fartyg som skulle segla in nya pengar.
I boken får vi läsa om Rederiaktiebolaget Sallys väg från lastfartygsepoken till tankfartygseran, om bilfärjetrafikens första decennier inom Vikinglinjen, om etableringarna på Engelska kanalen och i den karibiska kryssningstrafiken, om engagemanget i Vasabåtarna och om rederiets landbaserade verksamheter som Algots varv, Vasa Motor, m.fl., där bostäderna är den enda av Sallys verksamheter på Åland som fortlever genom Algots hus. Vi får läsa intervjuer med tidigare anställda inom Sallyrederiet och vi får veta vad som hände när rederikoncernen slutligen föll i främmande ägares händer. Ann-Gerd Steinby har skapat en fascinerande och levande helhet av Rederiaktibolaget Sallys fem decennier. De olika epokerna kan också läsas var och en för sig. Dessutom innehåller boken en intressant bilaga med historik och bilder på alla Sallyrederiets fartyg sammanställd av Lars-Erik Eriksson

46.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Ann-Gerd Steinby
  • Förlag: Egen utgivning
  • Genre: Sjöfart
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2015
  • Typ: Inbunden
  • ISBN:97895265197

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.