Prinsessor och drottningar Birka Line 1971-2021

I november 1971 revolutionerar tre modiga entreprenörer passagerartrafiken på Östersjön genom att inleda en helt ny typ av kryssningstrafik mellan Stockholm och Mariehamn. Men redan efter tre år är konkursen nära, vänner blir fiender och grundarna är på väg att tappa kontrollen över sin egen skapelse.

”Prinsessor och Drottningar” berättar den halsbrytande historien om hur Birka Line under 49 år upplever högre toppar, djupare dalar och mer dramatik än något annat rederi. Den skildrar allt från det vilda festandet ombord på 1970-talet till dramatiska varvskonkurser, kapningsförsök och hur pandemin 2020 till slut får allt att kollapsa. Boken bygger på ett stort antal intervjuer och skriftliga källor, men är skriven som en riktig bladvändare som skänker nytt liv åt ett av vår tids mest fascinerande rederier.

55.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Fredrik Rosenqvist
  • Förlag: på grön kvist
  • Genre: Sjöfart
  • Språk: Svenska
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 153
  • ISBN:9789529453214

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.