Herzogin Cecilie

Berättelsen om fyrmastbarken HERZOGIN CECILIE – skeppet som ville flyga – är ett försök att begripa de obegripliga 1930-talet. Året är 1936. Fred härskar på jorden, depressionen är undanträngd. Hjulen rullar, Berlin-olympiaden skall strax invigas. Ute på de stora haven seglar ännu de stora vindskeppen. Varje år deltar de barkarna – dussinet fullt – i den årliga vetekappseglingen från Australien till Europa. Seglen, de vackraste som finns, driver fartygen, hemlängtan drar i pojkarnas sinnen. Det går undan. Främst, vackrast, snabbast med sina 21 knop är årets vinnare, HERZOGIN CECILIE. Hon för den blåvita finska flaggan med oslagbara 86 dygn runt Kap Horn till Falmouth. Beskedet lyder: Gå till London, lossa lasten, segla hem till Mariehamn.

Slut i lager

  • Författare: Dan Weissenberg
  • Förlag: Oy Litorale AB
  • Genre: Sjöfart
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2011
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 278
  • ISBN:9789525045444

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.