Ett skepp kommer lastat

Under förbudstiden 1919 – 1932 smugglades otroliga mängder ren sprit i tioliters kanistrar in i landet från tyska spritskutor, som låg för ankar utanför finska kusten. I början stod myndigheterna handfallna inför trafiken, men med tiden hårdnade kampen mellan smugglarna och lagens väktare. Åbolands skärgård utgjorde en stor labyrint mellan havsbandet, där billig sprit väntade på uppköpare, och fastlandet, där de törstiga kunderna befann sig. Berättelser om vågade företag och dramatiska förvecklingarna lever ännu kvar i bygden.
Gustav Wickström blåser liv i berättelsen om sandgrävan på Jurmo, kapten Mattson från Iniö, de sju bröderna på Sandö och många andra smugglarlegender. Marienka Pakaslahti står för layouten i samma säkra stil som författarens två tidigare böcker Emil och hans brigg samt 1918 – En storm är lös.

36.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Gustav Wickström
  • Förlag: Oy Litorale AB
  • Genre: Sjöfart
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2020
  • Typ: Häftad
  • Antal sidor: 210
  • ISBN:9789527224243

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.