Åländska kvinnor i färjrederiernas tjänst

Boken Åländska kvinnor i färjrederiernas tjänst bygger huvudsakligen på intervjuer som författaren Agneta Karlsson gjort med ett tjugotal kvinnor som under olika tider och i skiftande befattningar varit anställda inom serviceverksamheten ombord på passagerarfartyg och bilfärjor i trafik mellan Finland, Åland och Sverige. I tid avgränsas studien till åren 1959-1985.

Utgående från de åländska kvinnornas erfarenheter intresserar sig Karlsson bland annat för frågor om vilka drivkrafter som låg bakom kvinnornas beslut att gå ombord (för att stana kvar), livet ombord, attityder, familjeliv och sociala uppoffringar samt kvinnornas sjömanskap och -identitet.

Karlssons studie är unik då den behandlar en central yrkesgrupp inom en betydande sjöfartsnäring, en grupp som i praktiken lämnats utanför all tidigare forskning inom området.

Ekon.dr Agneta Karlsson har gjort en lång akademisk karriär som forskare och utbildningsansvarig vid Lunds universitet, Handelshöjskolen i köbenhavn (CBS) och handelshöjskolen BI i Oslo.

42.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Agneta Karlsson
  • Förlag: Åbo Akademis förlag
  • Genre: Sjöfart
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2020
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 156
  • ISBN:9789521239175

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.