Vemses flicka är du då?

Vemses flicka är du då?
Kriget i Finland är över. Framtiden står och gungar från tå till häl, redo att ta klivet in i välstånd och utveckling på Åland. Nya gränser dras upp, kartor ritas om och viks ihop till små biblar för resande att följa.

Berit växer upp på Norrvandö, i en barnaskara på fem. Modern har upplevt krigets fasor när hon kommer till den välmående ön. Fadern bor hemma, han idrottar, spelar dragspel och sjunger. Då de förälskar sig slår det gnistor i den åländska graniten. Faderns mor ser inte med blida ögon på äktenskapet och ständiga bråk gör barnen vilsna. Flickan ritar kartor för att få fotfäste. I en tid, där annat än urverk visar att tiden går, formas hon, och syskonen helt olika.

I Berit Olanders debutroman flyter språket fram som kulörer som friskt blandas till nya nyanser. Det ljusa och varma tonas ibland ner till en svärta, för att sedan åter spädas ut och bli bländande vitt. Scener avlöser varandra, målade lika fritt som akvareller, fria för läsaren att tolka.

32.50

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Berit Olanders
  • Förlag: Oy Litorale AB
  • Genre: Romaner
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2022
  • Typ: Häftad
  • Antal sidor: 435
  • ISBN:9789527224489

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.