Fabriken

På midsommardagen 1922 flyttar Maria Nyholm med sin dotter Ida in i hyreskasernen vid Oravais fabrik. I hyreskasernen bor ensamma kvinnor och kvinnor med barn. Det är trångbott. Även om kvinnorna inte alltid kommer överens finns en stark sammanhållning.

Under arbetet ringer det ständigt i öronen av det höga ljudet från kasernmaskinerna. Dammet kryper in i ögon, öron och näsa. Maria får höra skrämmande historier om kvinnor som med hår eller förklädsband fastnat i maskinerna.

Under kaffepausen skvallras det om allt och ingenting. Maria får veta att Ester inte talar, men alltid stickar på barnstrumpor och att Ulla kan spå i kaffesump och koka kärleksdrycker. Maria får lära känna den pigga och skojfriska Eeva, som bär på en tung hemlighet. Den gamle Alariks skrönor om häxor och trolldom förgyller livet i vardagen. Maria är tacksam över att hon kan försörja sig och dottern Ida, och åren i Helsingfors bleknar med tiden.

Ann-Holm Mörn skildrar de omvälvningar som skedde i samhället i början av 1900-talet. Möjligheten att försörja sig som ensamstående kvinna var inte stor. Arbetet på fabriken gav inkomst – ett hårt liv, som är en viktig del av historien och berättelsen. Boken grundar sig på författarens mormors liv.

29.50

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Ann Holm-Mörn
  • Förlag: Oy Litorale AB
  • Genre: Romaner
  • Språk: Svenska
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 210
  • ISBN:9789527224366

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.