Som vinden vill jag fara – Sånger av Eva Nylund med egna och andras Melodier

Bästa vän, musiker och sångare, som fått det här musik / sånghäftet i Din hand!

Jag hoppas Du kan hitta något bland dessa sånger, som förnöjer och är trevliga att sjunga eller spela.
Vill här presentera mig helt kort.
Jag föddes i Mariehamn i mitten av 1930-talet. Familjen flyttade till Sverige år 1947, där jag gick i skola och sedan arbetade. Ledig tid tillbringade jag ofta hemma på Åland och träffade då min blivande man Fredrik. År 1967 stod bröllopet och jag blev jordbrukarhustru i Söderby, Lemland. Åkrar, ängar, skog och hav fanns nu omkring mig och jag älskade allt och skrev dikter om det jag såg.

Som barn lärde jag mig av min mamma att läsa noter och spela piano. Dom kunskaperna kom väl till pass när jag fick ett litet dragspel.

Arbetet på gården gav mig inte så mycket tid över för att odla mitt intresse för musiken, men när det var lugnt och tyst på nätterna, fick fantasin fritt spelrum. Melodier till dikterna blev till och jag skrev ner dem på noter. Så rullade det på i sakta mak. Tills – jag blev bekant med många glada spelmän och kvinnor och då tog det fart. – Så, – mitt varmaste TACK till mina vänner, kompositörerna: Lillian Andersson i Eckerö, Bror Vilja i Helsingfors, Brage Eriksson i Mariehamn, Åke Hellman i Stockholm, Karl-Erik Mattsson från Gölby, avliden och i minnet bevarad.
Ett jättestort TACK till Lars (Lasse) Lundell för Din hjälp och Ditt tålamod för att få ihop allt till den här sång/musikboken.

Eva Nylund Juni 2024

39.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Eva Nylund
  • Förlag: Egen utgivning
  • Genre: Musik och sång
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2024
  • Kommun: Lemland
  • Typ: Spiralbunden
  • ISBN:9789529493265

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.