Helmi

I den här boken berättar konstnären Helmi Sjöstrand om Önningebykolonin på Åland. Helmi var dotter till en berömd skulptör och kom till Åland i slutet av 1800-talet för att måla i kretsen kring Victor Westerholm. Helmi berättar om sina målarvänner , om mötet med lokalbefolkningen och utfärder till Eckerö och Bomarsund. Bokens illustrationer är i huvudsak hämtade från Önningebymuseets konstsamling. Förutom Helmis egna konstverk ingår tavlor av Elin Danielson-Gambogi, Victor Westerholm, Elias Muukka, Edvard Westman, JAG Acke, Hanna Svanström-Lodenius och Anna Wengberg.

Boken utges i serien lättlästa böcker som tidigare handlat om torparpojken Alarik och lotsdottern Siri.

Författaren Kjell Ekström är konstnär, men också etnolog och konstvetare. Han är uppvuxen i Önningeby och känner väl till Önningebykolonisterna, gamla sedvänjor och arbetet på landet under självhushållningens tidevarv. I boken blandas verkliga händelser med fiktion till en fascinerande berättelse som ger nytt liv till de gamla konstverken.

19.50

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Kjell Ekström
  • Förlag: Önningebymuseet
  • Genre: Konst & drama
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2022
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 47
  • ISBN:9789526968827

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.