Pojken

Karin Erlandsson (f. 1978) är hemma från Nykarleby och bor i Mariehamn där hon jobbar som kulturredaktör på tidningen Nya Åland. Erlandssons debutroman Minkriket (2014) nominerades till Nordiska rådets litteraturpris. Med Pärlfiskaren (2017) vann Erlandsson första pris i Schildts & Söderströms skrivtävling Berättelsen är bäst!. Den senaste romanen Pojken är en fristående fortsättning på på deckaren Missdåd från 2016.

POJKEN
Vad händer när en mamma blivit mördad? I Pojken försöker en familj komma vidare. Sorgen finns och snart visar det sig att det också finns omständigheter i det förflutna som gör det svårt. Krister, pappan i familjen, ligger mest på soffan och har vänt barnen och världen ryggen. Dottern Kajsa brer varje dag nya smörgåsar och försöker få allt att verka normalt men hon blir mer och mer isolerad. Vad sonen Jonas tänker vet ingen.
Tiden är tidigt 1990-tal och på lokaltidningsredaktionen jobbar Sara Kvist och hennes kolleger för fullt när århundradets snöstorm drabbar staden. Fyra av fem utfartsvägar är snart ur bruk, det finns bara en snöplog och på polisstationen ska Harry ensam ansvara för ordningen. Trots att det är vinter och iskallt börjar det hetta till ordentligt.
Under den sömniga vardagslunken i småstaden finns trassliga relationer med långa rötter, gamla och nya konflikter, desperation och våld.
I Pojken är miljön och många av personerna de samma som i Karin Erlandssons kritikerhyllade deckardebut Missdåd.

Karin Erlandsson om Pojken:
Boken handlar om: Kajsas och Jonas försöker leva efter att deras mamma blivit mördad. Samtidigt som ett kraftigt snöoväder isolerar staden, hittas brev som legat gömda i många år. Boken är den andra delen i deckarserien om journalisten Sara Kvist. Vad jag tänkte på då jag skrev boken: Vuxna som med sina egna tillkortakommanden inte ger barnen en möjlighet att vara barn. Var jag skrev boken: I ett somrigt Stockholm, medan jag vaktade min brors två katter.
Kuriosa: Jag njöt av att beskriva tidningsredaktionen och journalisternas personligheter. Och ja – en del är hämtade från verkligheten.

Pressröster om Karin Erlandssons föregående deckare Missdåd
Det är gestaltningen som är viktig och bräcker åtskilligt i genren.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Det handlar en riktig sträckläsningsbok – man får en väldig lust att lära känna karaktärerna bättre. /—/ en sällsynt fängslande roman som utan tvekan kommer att vara en av de mest uppmärksammade böckerna på svenska i år.
Lisa Lindell, Österbottens Tidning

Det här är en bok att sträckläsa.
Camilla Lindberg, Västra Nyland

Slut i lager

  • Författare: Karin Erlandsson
  • Förlag: Schildts & Söderströms
  • Genre: Humor & övrigt
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 202
  • ISBN:9789515244093

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.