Det åländska självstyrets kvaliteter

Åland har 100 år av självstyre bakom sig. Vilka politiska, administrativa och rättsliga kvaliteter präglar självstyret? Vad är det som kännetecknar en välfungerande autonomi? Statsvetarna Jan Sundberg och Stefan Sjöblom studerar kvalitetsaspekter som är särskilt betydelsefulla på Åland och hur de relaterar till politikens inflöde, utflöde och utfall. De gör en empirisk genomgång av avgörande faktorer som val- och partisystemets utformning, parlamentarismens utveckling, administrationens professionalisering och behov av flexibilitet samt lagstiftningsbehörigheten och grundlagskontrollen. Också betydelsen av ålänningarnas tilltro till det komplexa självstyret och nationsbygget behandlas. Självstyre och särlösningar är politiskt laddade och ständigt aktuella frågor, i synnerhet ur ett globalt perspektiv. Trots det internationella intresset är forskningen om självstyrets kvaliteter överraskande knapp och boken ger här en modell för hur andra självstyrande regioner kan studeras.

27.50

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Jan Sundberg, Stefan Sjöblom
  • Förlag: Appell
  • Genre: Humor & övrigt
  • Språk: Svenska
  • Typ: Häftad
  • Antal sidor: 180
  • ISBN:9789515835475

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.