Naziguldet och de invigdas hemlighet

Under andra världskriget plundrade nazisternas ekonomiska stormtrupper Europa. Centralbanker tömdes, privata bankfack länsades och oskyldiga, som skickats till lägren för att dö, blev av med sina sista ägodelar.

Men vad hände med den tyska riksbankens tillgångar vid tredje rikets undergång 1945? De mesta gömdes i en saltgruva, erövrades av amerikanska soldater och fördelades bland stater som blivit nazisternas offer.

Men inte allt.
Naziguldet och de invigdas hemlighet handlar om det som kallats tidernas största guldrån. Delar av skatten är fortfarande borta. Sommaren 1945 var en liten grupp tyska officerare och civilpersoner – de invigda – inblandade i en intensiv kurragömma lek med den Amerikanska ockupationsmakten. Kanske avslöjades en av gruppens medlemmar, tjugoårige Hubert von Blücher, lite för mycket i det brev som han skickade till sin gudfar i Stockholm, den berömde upptäcktsresanden Sven Hedin.

Gåtan har gäckat skattjägare i över 70 år. Följ med journalisten och författaren Marcus Wallén till Alperna, Medelhavet och Stockholm i jakten på en lösning, som också blir berättelsen om historiens värsta rövarstat och andra världskriget ur ett finansiellt perspektiv.

25.20

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Marcus Wallén
  • Förlag: Albert Bonniers förlag
  • Genre: Historia & arkeologi
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2019
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 462
  • ISBN:9789100177249

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.