Glimtar från Kökars skolhistoria och samhällsutveckling

Glimtar från Kökars skolhistoria och samhällsutveckling beskriver den inte helt enkla övergången från livets skola via ambulerande skola till två folkskolor under tiden 1890-1950. Icke att förglömma att de första landsförbindelserna på Kökar byggdes först under 1950-talet. Utöver skolan beskrivs två framträdande pedagogers verk. Även annan historia från samma tidsperiod återfinns i boken.

Anita Lundin och Sylvia Sundström har utifrån sina yrkeserfarenheter under många år tillskansat sig både praktiska och teoretiska kunskaper. Förutom detta har båda under många år engagerat sig inom folkbildningen samt det materiella och immateriella kulturarvet. Parallellt med deras yrkesprofessioner har ett ideellt arbete varit ett rättesnöre genom livet.

Anita Lundin har sina rötter i Överboda på Kökar, Anita är fil. kand i statsvetenskap och engagerad i den svenska hembygdsrörelsens riksorganisation.

Sylvia Sundström är född och bosatt på Kökar, Sylvia är lärare och eldsjälen bakom hembygdsmuseet på Kökar.

Tidigare har de givit ut böcker var för sig men även gemensamt.

43.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Anita Lundin, Sylvia Sundström
  • Genre: Historia & arkeologi
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2023
  • Kommun: Kökar
  • Typ: Häftad
  • Antal sidor: 92
  • ISBN:9789526880716

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.