Getakrönikan 5

De tidigare Getakrönikorna har vanligen haft ett tema, men här blandar vi fritt – från häxeri till pandemi. Boken känns som ett lapptäcke där vi sömmar in både personer och förteelser från förr och nu. Vissa lappar är grå och slitna, andra är nya och granna. Så som livet i Geta var förr – och är i dag. Dagens händelser är också viktiga – efter hundra år är också de gamla historier. Vilka gräver fram dem då?

Duns-Ida, syster Lina, Rosenbergs Kalle och Kalle Jansson får du veta lite mera om. När fick Geta elektricitet – och hur? Historien om Geta FBK och om säljakten förr och nu. Soltuna har du säkert besökt – men vet du vad som hänt under årens lopp från 1930? Vilka har burit församlingens brudkrona? Svar på en hel del undringar och frågor hittar du i Geta sockensällskaps nya bok, Getakrönikan 5.

Ännu finns många historier att berätta. Det är viktigt att bevara i tryckt form. I dagens IT-samhälle använder vi e-post i stället för handskrivna brev. Hur ska man bevara dagens tankeutbyten för framtiden? Kanske i sociala media? Genom dagböcker och gästböcker kan man också bevara information om vår tids händelser för kommande generationer. Finns foton bevarade? Det är dags för en ny generation att ta vid och välja vilka historier DE vill berätta i bokform!

30.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Brita Jansson, Göran Gottberg, Isa Hällström, Karl Jansson, Marianne Asp Gottberg, Sol-Britt Kärkkäinen
  • Förlag: Geta Sockensällskap
  • Genre: Historia & arkeologi
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2022
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 203
  • ISBN:9789519888545

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.