Familjer & gårdar i Sottunga

Sottunga på Åland kan kallas den gröna ön mitt i farleden. Om våren då allt åter börjar spira vitnar de intensivt gröna fälten mitt på Sottunga inte bara om ett levande jordbruk utan också om en målmedveten strävan att utnyttja tillgänglig mark.

Här har folk kommit och gått. Vid otjänlig väderlek kunde över 50 resande samtidigt vistas på ön. Redan E.D. Clark skrev efter sin genomresa 1799 att sottungaborna ”är de stiligaste och kraftigaste bland ålänningar”. I dag pilar färjor i alla riktningar, inte bara de som angör Sottunga, utan också alla de färjor som trafikerar stora farleden mellan Sverige och Finland.

Sottunga har trots sin litenhet tack vare sina idoga invånare lyckats upprätthålla ett väl fungerande samhälle. Denna Finlands minsta kommun är känd för sin sanna närdemokrati och goda sammanhållning.

Om dessa människor handlar denna släktkrönika. Den är skriven av en sottungabo för andra sottungabor och sottungaättlingar. Också släkterna på Kyrkogårdsö och på Långskär beskrivs.

Den som känner Sottunga har lätt att orientera sig i boken, och den som inte är lika bevandrad använder innehållsförteckningen eller namnregistret. Ett särskilt register finns också för alla som är födda i Sottunga.

Detta är den andra och utökade upplagan av Familjer och gårdar i Sottunga.

93.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Björn Rönnlöf
  • Förlag: Egen utgivning
  • Genre: Historia & arkeologi
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2022
  • Kommun: Sottunga
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 679
  • ISBN:9789529454730

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.