Ett svunnet Åland

Boken du håller i din hand bjuder på förtiotvå resor till ett svunnet Åland, till tider när krig tvingade ålänningarna på flykt i åtta långa år, när malaria ch mässling var alltid närvarande – och dödliga – hot i varje familj. Men också till tider när den åländska osten asågs lika god som parmesan och landskapet låg öppet, örtrikt och vackert och när kvinnorm drev sjökrog i Filsö, dödsdömda kunde bli riksdagsmän och flickor bestämde sig för att bara älska vackra flickor. Texterna har tidigare publicerats i tidningen Nya Åland mellan december 2005 och maj 2009. De bygger till stor del på författarens egna efterforskningar i åländska arkivhandlingar. Författaren Håkan Skogsjö är journalist och välkänd släkt- och lokalhistorist forskare.

31.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
  • Författare: Håkan Skogsjö
  • Förlag: Nya förlaget, Skojgsjömedia
  • Genre: Historia & arkeologi
  • Språk: Svenska
  • Publiceringsår: 2010
  • Typ: Inbunden
  • Antal sidor: 304
  • ISBN:9789526715452

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar (3-7 dagar för reaböcker).
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Beställaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Beställaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följesedeln med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.