• Utökade andra upplagan

  Insamling och redigering av Peter Wahlberg och Lars Ingmar Johansson

  Innehåller:

  Ålandskonventionen 1856

  Ålandsfrågans lösning 1921 i Nationernas förbund

  Andra världskriget och Åland

  Översättningar till svenska av dokumenten 1856-1992

  Finland och Åland i Europeiska unionen

   

  33.70Köp
 • Bergsklättraren

  • Karin Erlandsson
  • 2019
  • Barn & ungdom
  24.00Köp

  Den tredje delen av Legenden om Ögonstenen.

  Att klättra i träd är inte samma sak som att klättra i berg, säger jag. Att klättra i berg är…

  Jag tystnar. Hur ska jag kunna förklara för Lydia och Syrsa? Träd vill att man ska klättra i dem, men berget skuffar undan en. Man kan aldrig bli vän med ett berg, man måste övervinna det.

  Den norra hamnstaden ligger i ruiner och Iberis har lämnat rädsla och elände i sina spår. I hopp om att hitta ögonstenen och frånta Iberis makten beger sig Miranda, Syrsa och Lydia upp i bergen i den östra regionen. De trotsar kylan och bergsfolkens avvisande beteende, och tar sig till slut ända in i bergets mörker. Där får deras uppdrag konsekvenser de inte har kunnat föreställa sig.

  I Bergsklättraren lägger Karin Erlandsson skickligt till bitar i berättelsen om ögonstenen och då den tredje delen slutar är insatserna skyhöga.

  Läs också de första delarna i serien, Pärlfiskaren och Fågeltämjaren.

  24.00Köp
 • Barnaliv och vuxenliv

  • Herdis Brändström
  • 2019
  • Memoarer & biografier
  30.00Köp

  Händelserna i denna bok kretsar kring författarens familjeliv och tillvaro under sin uppväxt mellan 1947-1960. Förutom denna familjehistoria beskrivs även släktskap bakåt i tiden. Platsen är Brändö kyrkby i den åländska skärgården och parallellt följer vi även samhällsutvecklingen i bygden.

  En bok om växandets kraft som människa och öbo.

  30.00Köp
 • Greta börjar skolan – En bok om Downs syndrom

  • Anna Avellan, Jeanette Toivonen
  • 2019
  • Barn & ungdom
  17.50Köp

  Det är en spännande dag för Greta idag. Hon ska äntligen börja i skolan! Hennes storasyster Anna tycker också det ska bli spännande, men lite nervöst också. För hur ska det gå när kompisarna upptäcker att Greta är lite annorlunda?

  Greta har nämligen något som heter Downs syndrom. I den här boken får du lära dig lite mer om vad det innebär – och även prova en del av de tecken som Greta och Anna använder för att prata med varandra.

  17.50Köp
 • Korsstygn som berättar

  • Sigbritt Fagerström
  • 2019
  • Historia & kulturhistoria
  42.00Köp

  Denna samling konsstygnsmönster härstammar från 1900-talets första hälft när levnadsförhållandena på Åland var annorlunda, språket hade en annan klang och självstyrelsen var ny. Motiven är ”ortskaraktäristiska” för naturen, kulturen och de rådande näringarna. De syddes vanligen på hemvävt linne i olika format som passade att saluföras som reseminnen åt turister. Linet som råvara kunde t.o.m. vara både odlat, spunnet och vävt av åländska kvinnor. Det handlar om en bit åländsk kvinnohistoria!

  Martharörelsen var kraftfull på Åland i sin strävan att underlätta tillvaron för kvinnorna genom en ”omdaning av allmogehemmen” och ”frambringande av möjligheter” till en egen liten inkomst. I denna originella mönsterskatt är flera motiv så nätta, roliga eller typiskt åländska, att de fortfarande sprider glädje och på ett eller annat sätt kan användas som symboler för Åland.

  Mönstersamlingen i sig kan också fungera som ett reseminne från Åland.

  42.00Köp
 • Frihetens pris

  • Sonja Nordenswan
  • 2019
  • Deckare & romaner
  29.50Köp

  Året är 1919. Sergeant Jason Mossberg kommer hem till San Francisco från kriget i Europa där han har fått reda på att hans älskade och aktade farfar inte är den som han påstått sig vara. Han bestämmer sig för att ta reda på sanningen.
  ”Ja-a du”, sa farfar och rätade på ryggen. ”Jag har väntat på det här halva mitt liv. Först skräckslaget. Men med åren mer som en stilla undran, som bara då och då har trängt upp i mitt medvetande. Ett par gånger har det varit nära. Båda gångerna har jag lyckats avvärja faran. Det konstiga, nu när du frågar, är att jag märker att jag inte längre känner nån rädsla. Dö ska jag ändå snart…”
  Läsaren får följa med på en resa tillbaka i tiden, med början i 1850-talets Finland och Irland. En resa vars genomgående tema är kamppen för överlevnad och jämlikhet.
  Sonja Nordenswan debuterade med en självbiografisk essä om livet på långfart i Sjöhistorisk årsskrift för Åland. Frihetens pris är hennes femte roman och en fristående parallellhistoria till den kritikerrosade En sång ur kylan. Hon har även medverkat i antologin Noveller för Världens Barn.

  29.50Köp
 • Märket

  • Carina Karlsson
  • 2019
  • Deckare & romaner
  28.00Köp

  Hösten 1665 under tröskningen i Ingby i Jomala socken försvinner några rågkärvar.
  Karin i Emkarby tjänar en liten slant på att peka ut den skyldiga. Synska kärringar kan ha fel och under vintern växer och hårdnar trätan. På våren blir den tingssak.
  Samtidigt får Åland en ny häradshövding, Nils Psilander. Han har läst till präst i Dorpat och fått särskild undervisning i vidskepelse och utrotande av trollpackor. Nu ska djävulen äntligen överlistas.
  Det är en mörk tid. Det svenska rikets första häxprocess äger rum på Åland. Sammanlagt sju kvinnor halshuggs och bränns på bål.
  I Carina Karlssons nya roman Märket följer vi särskilt en av dem, Lisbeta från Skarpans, från de första anklagelserna, förhören och tortyren till avrättningen. Men historien är inte slut där, det som hänt påverkar Lisbetas man och barn långt fram i tiden.

  28.00Köp
 • Vårdträd och trädkultur på Åland

  • Jens Harberg
  • 2019
  • Djur & natur, Historia & kulturhistoria
  25.50Köp

  Bondgårdens vårträd. De stora och gamla gårdsträden kan liknas vid avlägsna släktingar till folket som bor på gården. När förfäderna planterade dessa träd, som då var små och oansenliga plantor, kunde de inte ana att träden nu flera hundra år senare skulle finnas kvar som gårdens tidlösa bokmärken. Medan folket på gården kommer och går från generation till generation, står de gamla träden stadigt rotade i gårdsmullen och betraktar människorna som tillfälliga besökare.

  I gårdsträdens årsringar kan åldern och även klimatets variationer avläsas. Perioder med nödår och svår torka har avsatt årsringar tunna som bladen i en bok medan nederbördsrika åt har skapat breda och feta årsringar.
  Trädens frön har spridits runtom i bygden av fåglar och djur och trädkronornas löv har i århundraden gödslat gårdstunets jord. Stora barnkullar har lekt och dansat bland träden och många generationer odalmän har tröttnat efter en slitsam arbetsdag, på kvällen somnat till ljudet av koltrastens klara toner- och vindens trygga susande i gårdsträdens kronor.

  25.50Köp
 • Åländsk odling 2018 – Bottnisk kontakt XIX

  • Redaktörer Marcus Lindholm, Staffan Beijar, Kenneth Gustavsson
  • 2019
  • Historia & kulturhistoria, Sjöfart
  27.10Köp

  I februari 2018 hölls i Mariehamn den nittonde upplagan av det kulturhistoriska symposiet Bottnisk kontakt, som behandlar maritima verksamheter och kulturmiljöer kring Bottniska viken och norra Östersjön, inklusive Åland. Temat var denna gång Östersjöns kontaktnät.

  Åländsk Odling 2018 är ett specialnummer med föredrag från symposiet. Spännvidden i tid och rum är som vanligt stor, och omfattar elva artiklar med allt från stenålderskeramik på Åland via samiska båtbyggartekniker och 1600-talets skeppsvrak fram till krigsårens baltiska flyktingbåtar som kvarlämnats längs Norrlandskusten.

  Åländsk Odling 2018 – Forum för åländsk kulturhistoria, årgång 69.

  27.10Köp

Showing 1–10 of 491 results

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar.
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Mottagaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följeselden med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.