Elvi och de ryska soldaterna

I den här boken möter du bonddottern Elvi från Östra Hinders i Önningeby. Hon berättar om vad som hände på gården under första världskriget då hundratals ryska soldater kom till byn. En officersfamilj flyttade in i hennes hem. Det är främst med hjälp av officerens bilder du får följa med till den spännande tiden. Elvi var visserligen god vän med de ryska barnen Panja och Kola, men hon blev glad när freden äntligen kom och allt återgick till det normala.

I boken blandas muntlig tradition och verkliga händelser med fantasi. Det är en fascinerande berättelse som levandegör livet i Önningeby under första världskrigets dagar. De flesta personerna i boken har funnits i verkligheten och det mesta kunde ha hänt på riktigt.

Författaren Kjell Ekström är även konstnär och den drivande kraften bakom Önningebymuseet. Han har utgivit en stor mängd böcker om Önningebykolonin och dess konstnärer, egna konstböcker samt de kritikerrosade böckerna om Alarik och Siri.

28.00

Säker betalning Skickas om 1-3 arbetsdagar
 • Författare: Kjell Ekström
 • Förlag: Finos förlag
 • Genre: Historia & kulturhistoria
 • Språk: Svenska
 • Typ: Häftad
 • Antal sidor: 68
 • ISBN:9789526956503

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar.
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Mottagaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Mottagaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följeselden med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.

Du gillar kanske också…

 • Siri flyttar till Mariehamn

  • Kjell Ekström
  • 1900-talet
  • Barn & ungdom
  26.00Köp

  I den här boken möter du lotsdottern Siri från Signilskär. Hon har just flyttat till Mariehamn för att bli barnflicka hos butiksinnehavaren Telma Nordin. Mariehamns badanstalt har nyligen etablerat sig och  i Västerhamn är det liv och rörelse med sjöfolk och många segelfartyg.

  Illustrationerna utgörs främst av äldre konstverk av J.A.G. Acke, Victor Westerholm, Hanna Rönnberg och Elin Danielson. Några äldre fotografier ingår också.
  Boken Siri flyttar till Mariehamn är Kjell Ekström andra bok om Lotsdottern dottern från Signilskär . Fantasi, muntlig tradition och verklighet blandas här till en fascinerande berättelse som levandegör såväl konstverken som det gamla Mariehamn och livet kring sekelskiftet 1900. Några av personerna i boken har funnits i verkligheten, medan andra är påhittade.

  26.00Köp
 • Gamla mangårdsbyggnaden på Mickels i Gottby, Jomala på Åland, hade fått förfalla i decennier. Ingen trodde att det ståtliga huset kunde räddas till eftervärlden. När Simon och Hanna Karlsson tog över det 2012 närde de en dröm om att renovera det magnifika huset. Drömmen blev sann och byggnaden visade gömma sig en kulturhistorisk skatt utan motsvarighet i landskapet. Under många tapetlager hittades välbevarade dekorationsmålningar som etnologen och konstvetaren Kjell Ekström kunde attribuera till den på sin tid omåttligt omtalade Målar-Gabriel från Ingby. I den här skriften berättas om de fantastiska målningarna och deras upphovsman Gabriel Ivars Jansson (1845-1912) som på 1860-talet flyttade till Åland från Österbotten.

  21.00Köp