• Frihamn

  • Leo Löthman
  • 2020
  • Deckare & romaner
  32.00Köp

  Den tredje och sista delen, fristående uppföljaren till Himlen över Helventinjärvi och Stationsbackan och havet.

  Efter krigen flyttade vår familj från det finska fastlandet ut till en havsomfluten värld där allting kretsade kring sjöfart. Alla ålänningar var på något sätt kopplade till seglationen och det präglade folklynnet. Där fanns det lilla samhällets avigsidor och förtjänster, men litenheten var genomsyrad av internationella kontakter och influenser då öarnas folk och fartyg ständigt färdades runt större delen av jorden. För inlandsmänniskor var det en ny och okänd värld, där havsvinden blåste in från alla väderstreck och många sjöfarare var goda berättare.

  32.00Köp
 • Jag måste sluta tänka på Patrik Lundgren

  • Josefin Sonck
  • 2020
  • Deckare & romaner
  25.00Köp

  Klara är i trettioårsåldern och har ett halvbra jobb i Stockholms mediavärld. Hon har bulimiska tendenser men hon har också något mycket fint: en livlig fantasi. Som dessvärre hakat upp sig på just Patrik Lundgren, en stadgad medieman som är lika karismatisk som störig.  Patrik Lundgren är en energitjuv, och den energin vill Klara ha tillbaka. Nu är det Klaras tid att styra och ställa.

  25.00Köp
 • Ett skepp kommer lastat

  • Gustav Wickström
  • 2020
  • Sjöfart
  36.00Köp

  Under förbudstiden 1919 – 1932 smugglades otroliga mängder ren sprit i tioliters kanistrar in i landet från tyska spritskutor, som låg för ankar utanför finska kusten. I början stod myndigheterna handfallna inför trafiken, men med tiden hårdnade kampen mellan smugglarna och lagens väktare. Åbolands skärgård utgjorde en stor labyrint mellan havsbandet, där billig sprit väntade på uppköpare, och fastlandet, där de törstiga kunderna befann sig. Berättelser om vågade företag och dramatiska förvecklingarna lever ännu kvar i bygden.
  Gustav Wickström blåser liv i berättelsen om sandgrävan på Jurmo, kapten Mattson från Iniö, de sju bröderna på Sandö och många andra smugglarlegender. Marienka Pakaslahti står för layouten i samma säkra stil som författarens två tidigare böcker Emil och hans brigg samt 1918 – En storm är lös.

  36.00Köp
 • Nattexpressen – En berättelse i 24 kapitel

  • Karin Erlandsson, Peter Bergting
  • 2020
  • Barn & ungdom
  18.50Köp

  Elvaåriga Danja och hennes familj åker till mormor, som de brukar göra i december. Men den här gången är inte allting som det ska. Mormor säger konstiga saker, är glömsk och svamlar om en viktig nyckel utan att berätta var den finns och vad den leder till. När mormor sen försvinner vet inte Danja vad hon ska tro.

  Samma natt väcks hon av tågljud från det övergivna tågspåret utanför mormors hus. Det mystiska tåget heter Nattexpressen. Och Danja går ombord …

  Nattexpressen tar med Danja på ett hisnande äventyr där tid och rum följer sina egna regler. Hon sätts på svåra prov och får reda på saker om sina morföräldrar hon inte kunnat ana. Men vart har mormor försvunnit, och kommer hon någonsin tillbaka?

  ”Nattexpressen” är en alldeles magisk bok i 24 kapitel, perfekt för högläsning eller att läsa själv!

  Den är skriven av den prisbelönta författaren Karin Erlandsson, som bland annat gjort stor succé med ”Pärlfiskaren”.

  De fantasieggande bilderna med steampunk-inslag står den Augustprisvinnande illustratören Peter Bergting för.

  18.50Köp
 • Franz Liszt – Kontrasternas man

  • Anders Gabriel Sundström
  • 2020
  • Övrigt
  25.00Köp

  En av 1800-talets stora hjältar som på sin tid väckte beundran, hänförelse och till och med dyrkan – men också kritik, avsky och löje. Han adlades och tilldelades inte mindre än femtio höga utmärkelser och han överöstes med dyrbara gåvor av allehanda slag – tavlor, skulpturer, äkta mattor och juvelprydda svärd – och ryssarna tog i litet extra när de för att hylla honom skänkte honom två dresserade björnar.

  Den första biografin publicerades när han var tjugofyra, och fortfarande tycks det en massa om honom – det mesta bra, en del mindre bra – och skvallret fortsätter: han var en riktig kvinnokarl brukar det heta, men det var faktiskt kvinnorna som jagade honom och de drog pistol och skrev nidromaner om honom när han avvisade dem. Vad gjorde då han som väckte all denna uppmärksamhet? Jo, Franz Liszt spelade piano och komponerade musik så bra att hans gamla fosterland Ungern vid 200-årsjubileet av hans födelse 2011 döpte om Budapest International Airport till Franz Liszt International Airport.

  25.00Köp
 • Gamla mangårdsbyggnaden på Mickels i Gottby, Jomala på Åland, hade fått förfalla i decennier. Ingen trodde att det ståtliga huset kunde räddas till eftervärlden. När Simon och Hanna Karlsson tog över det 2012 närde de en dröm om att renovera det magnifika huset. Drömmen blev sann och byggnaden visade gömma sig en kulturhistorisk skatt utan motsvarighet i landskapet. Under många tapetlager hittades välbevarade dekorationsmålningar som etnologen och konstvetaren Kjell Ekström kunde attribuera till den på sin tid omåttligt omtalade Målar-Gabriel från Ingby. I den här skriften berättas om de fantastiska målningarna och deras upphovsman Gabriel Ivars Jansson (1845-1912) som på 1860-talet flyttade till Åland från Österbotten.

  21.00Köp
 • Niclas Nordlund Kalender 2021

  • Niclas Nordlund
  • 2021
  • Kalendrar
  Slutsåld

  Niclas Nordlund Kalender 2021

  Slutsåld
 • Ofärdsår på Åland – Till 300-årsminnet av en nödtvungen migration

  • Ålands emigrantinstitut r.f.
  • 2020
  • Historia & kulturhistoria
  32.00Köp

  Ålands emigrantinstituts dåvarande ordförande Bertil Lindqvist fick ett genialiskt infall medan han intog sin morgongröt en vardag år 2014. Han insåg att exakt 300 år snart hade passerat sedan den stora folkflykten från Åland under ofärdsåret 1714, då stora ofreden rasade som värst i Skandinavien, och stora nordiska kriget i Europa. Ett hastigt och enhälligt styrelsebeslut ledde till att en seminariedag på temat ”Ofärdsår på Åland – Till 300-årsminnet av en nödtvungen migration” planerades och genomfördes i Oktober samma år. För Åländska förhållningar var uppslutningen enorm och många va förfrågningar om man inte kunde få föredragen på pränt. Så har nu skett och vi önskar er många intressanta, lärorika, engagerade och gruvliga läsupplevelser!

  32.00Köp
 • Down under – Samlade kåserier av Egan Söderholm

  • Egan Söderholm
  • 2020
  • Kåserier och krönikor
  39.00Köp

  Egan Söderholm

  Född i Canada. Uppvuxen på Åland. Bor i Australien.
  Egan flyttade till Australien tidigt 90-tal där han tillsammand med åländskände Libby Söderholm driver två sjukgymnastkliniker. De har fyra barn och bor i kuststaden Rockingham i västra Australien. 2006 började Egan skriva kåserier för Nya Åland och denna bok är resultatet av dessa 8 års samarbete.

  39.00Köp
 • Äppelglädje på Åland.

  Gillar du att baka och laga mat? Fram med bakgrejerna och förkläde och sätt igång i köket!
  I denna bok får du tillfälle att bekanta dig med 15 enkla recept för hela familjen. Recepten är framtagna så att även barn ska kunna baka eller laga maten, eller för att de ska kunna hjälpa till. Bokens tema är äpplen, vilken fått sin inspiration från ett över 100 år gammalt äppelträd i den åländska skärgården, på ön Idskär i Lemland, Åland.

  För varje såld bok så skänker Familjen Preger 5€ till Rädda barnen Åland. Vi på Mariehamns Bokhandel har valt att göra samma så vi donerar även 5€  från varje såld bok till Rädda barnen Åland. Och dom väljer själva vilket projekt som pengarna går till.

  10.00Köp

Showing 81–90 of 658 results

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar.
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Mottagaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Mottagaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följeselden med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.