• Nattexpressen – En berättelse i 24 kapitel

  • Karin Erlandsson, Peter Bergting
  • 2020
  • Barn & ungdom
  18.50Köp

  Elvaåriga Danja och hennes familj åker till mormor, som de brukar göra i december. Men den här gången är inte allting som det ska. Mormor säger konstiga saker, är glömsk och svamlar om en viktig nyckel utan att berätta var den finns och vad den leder till. När mormor sen försvinner vet inte Danja vad hon ska tro.

  Samma natt väcks hon av tågljud från det övergivna tågspåret utanför mormors hus. Det mystiska tåget heter Nattexpressen. Och Danja går ombord …

  Nattexpressen tar med Danja på ett hisnande äventyr där tid och rum följer sina egna regler. Hon sätts på svåra prov och får reda på saker om sina morföräldrar hon inte kunnat ana. Men vart har mormor försvunnit, och kommer hon någonsin tillbaka?

  ”Nattexpressen” är en alldeles magisk bok i 24 kapitel, perfekt för högläsning eller att läsa själv!

  Den är skriven av den prisbelönta författaren Karin Erlandsson, som bland annat gjort stor succé med ”Pärlfiskaren”.

  De fantasieggande bilderna med steampunk-inslag står den Augustprisvinnande illustratören Peter Bergting för.

  18.50Köp
 • Franz Liszt – Kontrasternas man

  • Anders Gabriel Sundström
  • 2020
  • Övrigt
  25.00Köp

  En av 1800-talets stora hjältar som på sin tid väckte beundran, hänförelse och till och med dyrkan – men också kritik, avsky och löje. Han adlades och tilldelades inte mindre än femtio höga utmärkelser och han överöstes med dyrbara gåvor av allehanda slag – tavlor, skulpturer, äkta mattor och juvelprydda svärd – och ryssarna tog i litet extra när de för att hylla honom skänkte honom två dresserade björnar.

  Den första biografin publicerades när han var tjugofyra, och fortfarande tycks det en massa om honom – det mesta bra, en del mindre bra – och skvallret fortsätter: han var en riktig kvinnokarl brukar det heta, men det var faktiskt kvinnorna som jagade honom och de drog pistol och skrev nidromaner om honom när han avvisade dem. Vad gjorde då han som väckte all denna uppmärksamhet? Jo, Franz Liszt spelade piano och komponerade musik så bra att hans gamla fosterland Ungern vid 200-årsjubileet av hans födelse 2011 döpte om Budapest International Airport till Franz Liszt International Airport.

  25.00Köp
 • Gamla mangårdsbyggnaden på Mickels i Gottby, Jomala på Åland, hade fått förfalla i decennier. Ingen trodde att det ståtliga huset kunde räddas till eftervärlden. När Simon och Hanna Karlsson tog över det 2012 närde de en dröm om att renovera det magnifika huset. Drömmen blev sann och byggnaden visade gömma sig en kulturhistorisk skatt utan motsvarighet i landskapet. Under många tapetlager hittades välbevarade dekorationsmålningar som etnologen och konstvetaren Kjell Ekström kunde attribuera till den på sin tid omåttligt omtalade Målar-Gabriel från Ingby. I den här skriften berättas om de fantastiska målningarna och deras upphovsman Gabriel Ivars Jansson (1845-1912) som på 1860-talet flyttade till Åland från Österbotten.

  21.00Köp
 • Niclas Nordlund Kalender 2021

  • Niclas Nordlund
  • 2021
  • Kalendrar
  Slutsåld

  Niclas Nordlund Kalender 2021

  Slutsåld
 • Ofärdsår på Åland – Till 300-årsminnet av en nödtvungen migration

  • Ålands emigrantinstitut r.f.
  • 2020
  • Historia & kulturhistoria
  32.00Köp

  Ålands emigrantinstituts dåvarande ordförande Bertil Lindqvist fick ett genialiskt infall medan han intog sin morgongröt en vardag år 2014. Han insåg att exakt 300 år snart hade passerat sedan den stora folkflykten från Åland under ofärdsåret 1714, då stora ofreden rasade som värst i Skandinavien, och stora nordiska kriget i Europa. Ett hastigt och enhälligt styrelsebeslut ledde till att en seminariedag på temat ”Ofärdsår på Åland – Till 300-årsminnet av en nödtvungen migration” planerades och genomfördes i Oktober samma år. För Åländska förhållningar var uppslutningen enorm och många va förfrågningar om man inte kunde få föredragen på pränt. Så har nu skett och vi önskar er många intressanta, lärorika, engagerade och gruvliga läsupplevelser!

  32.00Köp
 • Down under – Samlade kåserier av Egan Söderholm

  • Egan Söderholm
  • 2020
  • Kåserier och krönikor
  39.00Köp

  Egan Söderholm

  Född i Canada. Uppvuxen på Åland. Bor i Australien.
  Egan flyttade till Australien tidigt 90-tal där han tillsammand med åländskände Libby Söderholm driver två sjukgymnastkliniker. De har fyra barn och bor i kuststaden Rockingham i västra Australien. 2006 började Egan skriva kåserier för Nya Åland och denna bok är resultatet av dessa 8 års samarbete.

  39.00Köp
 • Äppelglädje på Åland.

  Gillar du att baka och laga mat? Fram med bakgrejerna och förkläde och sätt igång i köket!
  I denna bok får du tillfälle att bekanta dig med 15 enkla recept för hela familjen. Recepten är framtagna så att även barn ska kunna baka eller laga maten, eller för att de ska kunna hjälpa till. Bokens tema är äpplen, vilken fått sin inspiration från ett över 100 år gammalt äppelträd i den åländska skärgården, på ön Idskär i Lemland, Åland.

  För varje såld bok så skänker Familjen Preger 5€ till Rädda barnen Åland. Vi på Mariehamns Bokhandel har valt att göra samma så vi donerar även 5€  från varje såld bok till Rädda barnen Åland. Och dom väljer själva vilket projekt som pengarna går till.

  10.00Köp
 • Broarna

  • Sebastian Johans
  • 2020
  • Deckare & romaner
  24.50Köp

  Kring år 1900 lämnar Carl och Ida-Levina Åland för Amerika. Där hittar de varandra och ett liv. Men möjligheternas land är också ett hårt klassamhälle. Carl bygger de stora broarna i New York och finner sin dröm om frihet, men för Ida-Levina finns framtiden inte där.

  Broarna är en stort upplagd roman som sträcker sig från förra sekelskiftet fram till den stora depressionen, när liv och samhällen rasar samman; en resa från fattigdom till fattigdom, under vilken ett nytt liv ändå går att bygga upp, åtminstone för några av romanens gestalter. Det är en berättelse om urbant liv i den gryende moderniteten, om samhällsbyggande, arbete och gemenskap, rotlöshet och längtan efter en plats att kalla hem — men också en lågmäld historia om sorg och kärlek som tar vid där de stora utvandrarberättelserna brukar sluta.

  Sebastian Johans, född 1978, bördig från Åland och bosatt i Uppsala, är verksam som kulturskribent och konstkritiker i bl a Dagens Nyheter och Borås tidning. Broarna är hans första roman.

  24.50Köp
 • A. Lena Persons hjärtehotell

  • Sonja Nordenswan
  • 2020
  • Deckare & romaner
  24.90Köp

  Allt oftare gör jag tillbakablickar. Dröjer mig kvar vid tiden före kassettbandet brast; tiden när jag hade ett riktigt liv. på så sätt fördriver jag dagarna; försöker klargöra för mig själv varför det blev som det blev. Tillbakablickandet är också ett sätt att hindra mitt sinne från att skrumpna ihop. I min händelselösa , opåverkbara tillvaro är risken synnerligen överhängande. Mitt liv började förstår när jag föddes, men jag vill återvända till ungdomsåren. Till den sista våren i mellanskolan då allting ännu var oskuldsfullt och Lena fick sin första kyss.

  Sonja Nordenswans roman tar oss med på en nostalgitripp till det frigjorda 70-talet, eller hur var det nu riktigt?

  ”Frihetens pris” är den femte av Nordenswans romaner, och enligt mig måste hon vara en av svenskfinlands skickligaste författare idag. *Janet Wallsten, Österbottens tidning

  Sonja ordenswan gillar att berätta historier och gör det bra, tiden vaknar till liv genom små detaljer. *Benita Mattsson-Eklund, Tidningen Åland

  24.90Köp
 • Författaren av volymen Leonards koffert, etnolog Conny Andersson, har genom grundliga arkivstudier kompletterade med intervjuer och fotografier lyckats återskapa omfattande delar av sjökapten och skeppsredare Leonard Johnssons (1889-1962) vardag under större delen av 1900-talet.

  Leonard föddes i Storby, Eckerö år 1889. Efter ett studieår i ett gymnasium i Åbo och i Ålands folkhögskola bestämmer han sig för att gå till sjöss. Han varvar sjöpraktiken medmed studier i navigationsskolan i Mariehamn, vid vilken han avlägger sjökaptensexamen år 1916.

  År 1918 blir speciellt dramatiskt för honom. I februari är Leonard skeppare på den lilla motorbåt som korsar ett isigt hav med svartklubbens fyr som mål för att begära hjälp av en svenska regeringen. Den bakomliggande orsaken är de oroligheter som råder hemma på Åland. Som vi vet blir svaret jakande! Inom kort anländer svenska styrkor till Åland. Efter ett år som officer i finska flottan återvänder Leonard till den civila sjöfarten år 1919.

  Leonard överger i mitten på 1920-talet livet under segel för att i stället bli befäl på skeppredaren Robert Mattsons stora ångare med Helsingfors som hemort. Leonard fortsätter att arbeta till sjöss fram till år 1955 då han blir skeppsredare för rederiaktiebolaget Ledsund i Mariehamn. Vi får i boken bekanta oss med hans vardag som befälhavare på bl.a. ångarna Hogland, Hammarland, Anneberg och Ledsund.

  Conny Andersson (f. 1970) är etnolog med fokus på det åländska kulturarvet. Intresset för människor i lokalsamhället har präglat hans forskning sedan 1990-talet.

  32.80Köp

Showing 71–80 of 645 results

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar.
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Mottagaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Mottagaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följeselden med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.