• Coronavåren 2020 – 75 dagar som förändrar vår framtid

  • Jörgen Petterson
  • 2020
  • Historia & kulturhistoria
  24.00Köp

  Åland stod inför en lovande högsäsong då pandemin slog till och stängde allt. Covid-19 hade börjat i Kina men blev hela världens vardag. Skolor och restauranger stängde och folksamlingar förbjöds. Finland och Åland försattes i undantagstillstånd för första gången sedan andra världskriget.

  Den sista Maj hade det gått sjuttiofem dagar av beredskapsläget. Vad händer med ett samhälle under den tiden? Hur gör människor som inte får gå i skolan, inte idrotta, inte jobba?

  Skribenten Jörgen Petterson och fotografen Therese Andersson tecknar berättelsen om undantagstillståndet där vi dag för dag följer utvecklingen och besluten vars första uppgift är att rädda liv och i andra hand tillfoga samhället så lite skada som möjligt. Covid-19 är en osynlig fiende som håller hela världen i ett järngrepp.

  Hur klarade vi detta och vad väntar i framtiden?

  Text och ansvarig utgivare: Jörgen Pettersson
  Foto: Therese Andersson om inte annat anges
  Grafiskt form: April kommunikation / Outi Bergman

  24.00Köp
 • Niclas Nordlunds vykort

  • Niclas Nordlund
  • 2020
  • Souvenirer
  27.00Köp

  Ett set med 16 vykort med olika motiv av fotografen Niclas Nordlund.

  Storlek: 15 x 10,5 cm

  Priset inkluderar frakt och korten skickas som ekonomibrev till hela världen.

  27.00Köp
 • I lögn och lust

  • Pernilla Lindroos
  • 2020
  • Deckare & romaner, Okategoriserad
  22.40Köp

  I lögn och lust

  Lucky och Viktoria, vars liv kommit i gungning, träffas i en liten fiskeby på Marockos kust. Deras olika värderingar krockar genast, men de finner trots allt en vänskap och ett stöd i varandra. Dessvärre upptäcker kvinnorna snart något ofattbart, något som väver samman deras liv för alltid – samtidigt som det trasar sönder allt.

  22.40Köp
 • Katrina

  • Sally Salminen
  • 2020
  • Deckare & romaner
  22.00Köp

  Sally Salminen skrev sin debutroman Katrina medan hon jobbade som hembiträde i New York. 1936 vann boken en nordisk romanpristävling och blev med tiden en klassiker som har utkommit i många upplagor och översatts till en mängd språk.

  Roman handlar om den unga Katrina från Österbotten som gifter sig med ålänningen Johan. Johan är en pratglad sjöman och målar upp en ljus framtid på Åland där trädgårdarna prunkar och äppelträden bär frukt i alla färger. I verkligheten står Johans lilla grå koja direkt på berget. Katrina blir mor till många barn, livet präglas av umbäranden och fattigdom, men hon ger inte upp. Katrina är en stark berättelse om kvinnors liv i skärgården i början av 1900-talet.

  22.00Köp
 • Liljekonvaljer – En roman om livet på Sottunga

  • Jenny Gustafsson
  • 2020
  • Deckare & romaner
  29.00Köp

  En roman med händelser ur livet på Sottunga i början av förra seklet.

  Utökad och reviderad av Björn Rönnlöf

  Jennys roman om samhällena på Vandö och Granö väver ihop fiktion och verklighet. Det är uppenbart att hon har sin egen hemö Sottunga som förebild då hon beskriver huvudpersonerna Inas och Rickes uppväxt och levnad. Här beskrivs ungdomens lekar, förälskelse och bröllop, rävjakt och skötfiske, amerikaemigrationen, spritsmugglingen, med mera och här berättas om händelser i förgången tid på det sätt som det fortfarande görs i vårt ”story telling”-samhälle. För en sottungabo är det lätt att känna igen sig. Läsaren möts av en något redigerad, men ännu ganska ålderdomligt styv text för att inte alltför mycket förändra författarinnans textspråk. Jenny Gustafsson var känd för sin gudabenådade berättarförmåga. Även stökiga pojkar satt tysta som möss omkring henne, då hon satte sig i gungstolen och började berätta.

  29.00Köp
 • Tidsvävarna

  • Anette Junie Holmström
  • 2020
  • Barn & ungdom
  20.00Köp

  Vännerna Pål, Rox, Musse och Molly tvivlar på kompisen NB som påstår att han har uppfunnit en tidsmaskin. Men när NB under ett tidsexperiment börjar få syner av ett tonårsgäng som försvann i Slovenien för 20 år sedan vaknar kompisarnas intresse. Vilka var de försvunna ungdomarna? Och vad var det som hade hänt?

  Det tänker de försöka ta reda på med hjälp av tidsmaskinen. Men funkar den verkligen?

  När det sedan visar sig att Pål ska på tältsemester med sin pappa till samma plats som tonårsgänget försvann på skruvas spänningen bland vännerna upp.

  Men vad är det för konstigheter som Pål råkar ut för hela tiden? Varför är det fotspår i askan? Och varför känner han sig iakttagen?

  Tidsvävarna är en ungdomsroman om vänskap, mod och rädsla blandat med övernaturliga inslag där alla kompisar har en önskan om att kunna resa tillbaka i tiden och ställa saker och ting som har blivit fel till rätta.

  Tidsvävarna är den första fristående delen i bokserien om kompiskvintetten.

  20.00Köp
 • Egna vågor – Ett identitetsbygge

  • Inger Siiriäinen
  • 2020
  • Memoarer & biografier
  48.00Köp

  Egna vågor ger en intressant och avslöjande inblick i en modern kvinnas utveckling och ambitioner, från uppväxten på Åland, förlusten av en far och kampen för att utbilda sig och komma fram i världen, göra yrkeskarriär. Vad som formar ens identitet och bestämmer ens livsval får i Inger Siiriäinens texter en vidare relevans och läsaren att fundera över egna livsmönster.

  48.00Köp
 • Gammalt och nytt från Föglö 2020

  • Föglö hembygdsförening r.f.
  • 2020
  • Okategoriserad
  14.00Köp

  Gammalt och nytt från Föglö 2020

  Kyrka, församling och det religiösa livet.

   

  14.00Köp
 • Åland – Vandra, Cykla, Paddla

  • Olle Persson
  • 2020
  • Djur & natur
  28.50Köp

  Åland ligger i Finland och mitt ute i havet; så nära, så lika och ändå så annorlunda. Åland har idag knappt 29 000 invånare, har sedan 1954 egen flagga och ger ut egna frimärken. Det har självstyrelse inom Finlands gränser, är demilitariserat och enspråkigt svenskt.

  Möjligheterna att idka friluftsliv i form av vandring, cykling och paddling på Åland är idealiska. Hav och land och mötet mellan dessa är huvudingredienserna i naturupplevelsen. Det är lätt och billigt att färdas mellan öarna med den utomordentliga färjetrafiken. Det finns dessutom gott om övernattningsmöjligheter. I den här guideboken beskrivs 32 vandringsturer, 13 cykelturer och 29 paddlingsturer. För varje tur beskrivs hur du tar dig till startpunkten, hur du hittar runt och vad du kan uppleva. Turerna beskrivs med text, kartor och foton. Guideboken innehåller också avsnitt om Ålands historia, natur, kulturella evenemang, museer och mycket annat. Ett särskilt avsnitt listar alla boenden du kan finna på Åland, inklusive den åländska skärgården.

  Olle Persson är kulturgeograf och uppväxt i Stockholm. Natur och friluftsliv har sedan barndomen varit ett naturligt och självklart intresse. Han har tidigare skrivit flera guideböcker om vandring, paddling och cykling. Detta är en uppdaterad och utökad utgåva av hans Åland-gudie.

  Ur innehållet:

  * På halvdagsturer på cykel kring Mariehamn, Ålands huvudstad, kan du besöka gamla ryska befästningar, titta in i ett förstklassigt konstmuseum och komma ut i den närbelägna skärgården.

  * I och kring Mariehamn kan du göra vandringar längs havet, promenera på blomstrande ängsmarker och kanske finna en egen badklippa att rasta vid.

  * Från Mariehamn kan du pröva på att paddla kajak och göra en kort tur ut till den gamla lotsplatsen Kobba Klintar vid inloppet till Mariehamn. Du kan också göra en längre tur till L:a Båtskär längst i ut i Mariehamns skärgård med öppet hav i söder och ett intensivt fågelliv.

  * Den åländska skärgården fyller ut det som kallas Skärgårdshavet med tusentals öar. Här finns mängder av fina och spännande paddlingsturer med kajak att göra, till exempel kring det ensligt belägna Kökar längst i söder, från Sandösund i norra delen eller kring Brändö längst österut nära finska fastlandet.

  28.50Köp
 • Boken Åländska kvinnor i färjrederiernas tjänst bygger huvudsakligen på intervjuer som författaren Agneta Karlsson gjort med ett tjugotal kvinnor som under olika tider och i skiftande befattningar varit anställda inom serviceverksamheten ombord på passagerarfartyg och bilfärjor i trafik mellan Finland, Åland och Sverige. I tid avgränsas studien till åren 1959-1985.

  Utgående från de åländska kvinnornas erfarenheter intresserar sig Karlsson bland annat för frågor om vilka drivkrafter som låg bakom kvinnornas beslut att gå ombord (för att stana kvar), livet ombord, attityder, familjeliv och sociala uppoffringar samt kvinnornas sjömanskap och -identitet.

  Karlssons studie är unik då den behandlar en central yrkesgrupp inom en betydande sjöfartsnäring, en grupp som i praktiken lämnats utanför all tidigare forskning inom området.

  Ekon.dr Agneta Karlsson har gjort en lång akademisk karriär som forskare och utbildningsansvarig vid Lunds universitet, Handelshöjskolen i köbenhavn (CBS) och handelshöjskolen BI i Oslo.

  42.00Köp

Showing 51–60 of 615 results

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar.
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Mottagaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Mottagaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följeselden med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.