• Ålandsfrågan mina herrar!

  • Jerker Örjans
  • 2020
  • Historia & kulturhistoria
  29.00Köp

  Boken berättar medryckande hur Ålandsfrågan lyfts till högsta internationella nivå och blir ett huvudbry för världssamfundet vid sidan av ojämförligt större frågor som det irländska upproret och folkmordet på armenier, båda för övrigt, som boken avslöjar, med anknytning till Ålandsfrågan.

  Boken första del är en dramatisering i form av en teaterpjäs. Författaren låter Nationernas förbunds rapportörer, en schweizisk president, en belgisk utrikesminister och en amerikansk ambassadör, lösa Ålandskonflikten sittande i SS Gäfles salong på ett dimmigt Ålands hav. Där satt de verkligen natten mellan 12 och 13 december 1920 och det betänkande de skrev följdes i allt väsentligt av Nationernas förbunds råd i Geneve.

  I bokens faktadel diskuteras den åländska autonomins kärna, nationalitetsgarantierna – lika aktuella idag som för hundra år sedan. Var de unika? I så fall, i vems hjärna rann de först upp? Hur kom det sig att de kunde anammas av Nationernas förbunds rapportörer och råd, av riksdagen och slutligen av ålänningarna själva? Svaret är: med diplomati i Helsingfors – på allra högsta nivå förvisso, men inte utan komiska inslag.

  Bokens tredje del är rapportörskommissionens betänkande, ett viktigt men förbisett dokument. Har främlingar någonsin beskrivit Åland och ålänningarna i sådan detalj och så inkännande?

  29.00Köp
 • 11 skådespel av Robert Liewendahl

  • Robert Liewendahl
  • 2020
  • Historia & kulturhistoria
  35.00Köp

  Den här boken innehåller 11 av Robert Liewendahls skådespel inom genrerna drama, fars, thriller och sagospel. Varje pjäs inleds med ett rikt bildmaterial från olika uppsättningar.

  35.00Köp
 • I myternas värld

  • Ann-Christin Waller, Julia Waller
  • 2020
  • Barn & ungdom
  27.50Köp

  Följ med Farmor och Julia på en hisnande resa genom tid och rum! Med hjälp av en blå liten fågel upptäcker de myternas magiska värld bland blommor, berg och fjädrar. Tänk att nyckelpigan äger makten att öppna dörren till alla sägner i världen, att alla ekon börjar med en vit liten blomma, och tänk att påfågelns stjärt är full med monsterögon! Ibland hittar vi de största sagorna hos våra minsta väsen. Med illustrationer av Bo Söderlund.

  27.50Köp
 • Katten Selmas äventyr: Ålandsresan

  • Mimmi Ruus
  • 2020
  • Barn & ungdom
  18.00Köp

  Att katter tycker om äventyr vet du kanske redan?!

  Här får du följa med mig på ett äventyr som blev mycket längre än vad jag hade kunnat drömma om.

  Jag fick träffa nya vänner och se platser jag aldrig varit på tidigare.

  Följ med på äventyret som faktiskt hänt på riktigt.

  För varje såld bok går det 1€ till katthjälpen på Åland och 1€ till barncancerfonden.
  Även från varje bok vi säljer på Mariehamns Bokhandel så doneras det 2€ till Katthjälpen på Åland.

  18.00Köp
 • Ur innehållet:

  Sundskären – ett fiskeläge i den åländska skärgården

  En sjöman i kriget – den långa vägen från Mariehamn ända upp till Petsamo

  Om att skriva sjöfartshistoria – Kåhre vs Gustafsson

  ”Lurar Janne” Axel Johannes Jansson, från kajutvakt till Kobbaklintar

  Rolf Lindström min pappa – Albatrossen

  Rolf Håkans – den sista trimmaren på SS Hildegaard

  Wlter Nordin och gruvanläggningen i Petsamo

  Från Kapstaden till Malackasundet Ivar Hägerstrands brev från Passat

  Bygget av Ceiba går vidare

  Segeljakten Atlanta byggs

  23.50Köp
 • Veckans Wilén 2010-2015

  • Jonas Wilén
  • 2020
  • Konst & fotografi
  72.00Köp

  Fredagen de 26 november 2010 publicerade tidningen Nya Åland den första satirteckningen av konstnären Jonas Wilén. Sedan dess har han under vinjetten ”Veckans Wilén” på fredagar i Nyan kommenterat den åländska samtiden med underfundig humor och träffsäker detaljrikedom. Politiker, lokalkändisar och vanligt folk skildras med skarpsynthet och kärlek i de Wilénska tablåerna. Komiken är ofta absurd och allt emellanåt utmanande, men aldrig hjärtlös. Det bor ett fniss under varje sten.

  Nu samlas för första gången hans fredagsteckningar mellan bokpärmar. I en kronologisk tidsresa från slutet av 2010 och fram till december 2020 kan man återuppleva alla de händelser, stora som små, som en gång väckt ålänningarnas intresse och ännu lever kvar i bilderna. Konstnären har också försett varje teckning med utförliga bildtexter, som förklarar och sätter in dem i ett större sammanhang. Denna första del innehåller alla de4 171 Veckans Wilén-teckningar som publicerats i Nya Åland mellan 2010 och 2015.

  Texter: Michael Hancock. Bildtexter: Jonas Wilén. Grafisk form: Eva-Jo Hancock. Redaktör: Michael Hancock.

   

  72.00Köp
 • Livets galna cirkus

  • Tage Wilén
  • 2020
  • Deckare & romaner
  26.00Köp

  Novellerna har kommit till under de senaste femton åren och har omarbetats många gånger. De handlar om livet. Om att leva i en värld fylld av lidande, kärlek och galenskap. I flera noveller behandlas samma ämne men från olika håll och i olika sammanhang. Bilderna är författarens egna alster.

  26.00Köp
 • Elvi och de ryska soldaterna

  • Kjell Ekström
  • Historia & kulturhistoria
  28.00Köp

  I den här boken möter du bonddottern Elvi från Östra Hinders i Önningeby. Hon berättar om vad som hände på gården under första världskriget då hundratals ryska soldater kom till byn. En officersfamilj flyttade in i hennes hem. Det är främst med hjälp av officerens bilder du får följa med till den spännande tiden. Elvi var visserligen god vän med de ryska barnen Panja och Kola, men hon blev glad när freden äntligen kom och allt återgick till det normala.

  I boken blandas muntlig tradition och verkliga händelser med fantasi. Det är en fascinerande berättelse som levandegör livet i Önningeby under första världskrigets dagar. De flesta personerna i boken har funnits i verkligheten och det mesta kunde ha hänt på riktigt.

  Författaren Kjell Ekström är även konstnär och den drivande kraften bakom Önningebymuseet. Han har utgivit en stor mängd böcker om Önningebykolonin och dess konstnärer, egna konstböcker samt de kritikerrosade böckerna om Alarik och Siri.

  28.00Köp

Showing 41–50 of 640 results

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar.
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Mottagaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Mottagaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följeselden med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.