• Missdåd

  • Karin Erlandsson
  • 2016
  • Deckare & romaner
  9.00Köp

  Sommaren 1992 är Sara Kvist nybakad journalist, och har fått jobb på lokaltidningen i en liten österbottnisk stad. I staden finns också pojkvännen Robert. Första arbetsdagen är midsommarafton och uppdraget är att tillsammans med tidningens fotograf Oskar rapportera från traktens dansbanor. Men planerna ändras när några ungdomar hittar ett lik i skogen. Sara dras allt djupare in i historierna kring dödsfallet. Hon intervjuar den dödas make och flera andra personer. Under ytan härjar trassliga relationer och starka konflikter.

  9.00Köp
 • Breven från E

  • Pernilla Lindroos
  • 2020
  • Deckare & romaner
  8.90Köp

  Tre kvinnor utmanas att hitta nya vägar i livet. En varm feelgood-roman om att våga älska igen. Om vikten av att våga prata med andra för att läkas. Tänk att du tvingas umgås med två kvinnor som du inte känner att du har något gemensamt med. Det är vad som händer Amanda, Klara och Jenna. Tre åländska kvinnor som helst vill fortsätta att tiga om sitt förflutna när de en dag får varsitt brev från den nyligen avlidna väninnan E. Hon utmanar dem på ett sådant sätt att kvinnorna häpnar. Jonna, som praktiskt taget bor på krogen och varje helg vaknar upp i en ny säng, ska vara utan sex ett halvår. Amanda, vars dotter flyttat hemifrån och som varit singel och levt i celibat i många år, ska börja dejta och den upptagna mamman och hustrun Klara ska ge sig själv tid att skriva en novell. Om vadå? Dessutom ska kvinnorna stötta och peppa varandra. Det är som bäddat för dramatik. Hemligheter har en förmåga att bubbla upp till ytan. I synnerhet de hemligheter som man delar med andra.

  ”I Breven från E får vi möta tre helt olika kvinnor vars liv flätas samman via den gemensamma och nu bortgångna väninnan Ellen. I varsitt brev från Ellen får de olika uppdrag att utföra. Jonna ska vara utan sex ett halvår, Amanda börja dejta och Klara uppmanas ta sitt skrivande på allvar. Under läsningens gång flyter hemligheter och sorger upp till ytan, något som sedan förenar de tre kvinnorna på ett djupare plan. Det här är en varm, romantisk och välskriven roman med ett större djup än man till förstone kanske tror. Karaktärerna är trovärdiga och handlingen spännande. En bok att sluka och njuta av.” BTJ

  ”En mycket bra feelgood som jag varmt rekommenderar. Historien mynnar även ut i ett mycket bra slut, på ett sätt man inte alls tänkt sig i början. En bok om kärlek, sorg och mod” Brabocker_books.

  ”Varm och mysig bok om vänskap och kärlek” Boklusens bokblogg ”Breven från E är en tankeväckande roman. Ellens utmaningar till de tre kvinnorna är en liten spark i baken till att leva ett mer innehållsrikt och äkta liv i nuet. Ellen har sett vad de egentligen behöver innan de själva insett det. Vi får följa deras resa till att hitta sig själva och till att leva det liv de vill leva. Det är en varm berättelse som får mig att må bra, även fast den tar upp allvarliga ämnen. Det känns som jag får lära känna Jenna, Amanda och Klara på djupet, nästan som de vore mina vänner. Jag skulle gärna hänga med dem till fiket och motta egna utmaningar. Jag njuter av att få följa med på resan och gläds åt det fina slutet i boken. Breven från E är en välskriven och trevlig bladvändare, som gjord för att läsa i hängmattan i sommar! Den får 5 i betyg (av 5) ” Villivonkans books

  ”Pernilla Lindroos har med Breven från E skrivit en varm feelgood bok med mycket hjärta. Vacker bladvändare om att våga älska igen. Levande trovärdiga karaktärer som vågar släppa in nya möjligheter.” ”Feelgood ut i fingerspetsarna eller kanterna kanske man ska säga om en bok. Breven från E är en välskriven måbra bok.” i_min_bokhylla

   

  8.90Köp
 • – Mariehamns Litteraturdagar –

  Biljett till lördagen 21 Mars

  Litterär supé på Restaurang Nautical, insläpp kl 18.45 – SLUTSÅLD!

  Ange dieter/allergier i fältet för ordernoteringar i webbshoppens kassa i samband med betalningen.

  Biljetten betalas direkt här i webbshoppen och hämtas ut i Mariehamns Bokhandel, Torggatan 14.

  För mer info se www.litteraturdagarna.ax

  Slutsåld
 • – Mariehamns Litteraturdagar –

  Biljett till fredagen 20 Mars

  Kvällsprogram inkl. ett glas bubbel på Mariehamns stadsbibliotek, insläpp kl 19.

  Biljetten betalas direkt här i webbshoppen och hämtas ut i Mariehamns Bokhandel på Torggatan 14.

  För mer info se www.litteraturdagarna.ax

   

   

   

  Slutsåld
 • När fördomar blir ett funktionshinder, om psykosocial tillgänglighet med fokus på personer med dysmeli och liknande synliga funktionsvariationer.

  Bokens målgrupp är personal inom socialvården, hälso- och sjukvården, skola, HR, psykologer, handikapporganisationer och allmänheten.

  27.00Köp
 • Olle

  • Krister Lumme
  • 2020
  • Deckare & romaner, Memoarer & biografier
  39.00Köp

  Traumatiserad efter en torpedering ute till havs kommer den unge sjömannen Olle tillbaka till son hemö Åland. Ensam, ångestfylld och med en begynnande schizofreni planerar han för en framtid efter kriget.

  Under en dramatisk kväll på krogen träffar han Sally, hon blir gravid och de bestämmer sig för att skapa en framtid tillsammans.

  Olle kämpar hårt för att kunna ge sin familj ett bra liv men får allt svårare att hålla sig kvar i verkligheten.

  När katastrofen är ett faktum blir konsekvenserna ödesdigra för hela den unga familjen.

  39.00Köp
 • Sottungaskutor och besättningar

  • Folke Stenroos
  • 2020
  • Sjöfart
  49.50Köp

  I slutet av 1800-talet satte en omfattande skutseglation igång på Sottunga. Galeaser förde ved till de stora städerna Åbo, Helsingfors och Stockholm och lastade ibland järnmalm tillbaka från Uppland till Dalsbruk. Sumpar seglade med levande fisk i fiskhåll men också med andra varor. Antalet Sottungaskutor ökade åt för år och var som störst år 1911 då det fanns åtminstone 16 stycken.

  Alvima, Dione och Frid II är exempel på fartyg som byggdes nya åt Sottungaborna och det sistnämnda fartyget byggdes på Sottunga. Den här epoken, framför allt 1920-talet, är att betrakta som Sottungas storhetstid, en ö i Ålands skärgård med ca 400 innevånare. Det förefaller som om  Sottungaborna föredrog att segla i östersjöfart och gärna på egna eller delägda skutor istället för på ”djupfart” med de stora rederierna.

  Här presenteras ”registrerade” skutor, ett 70-tal, som någon gång har haft anknytning till eller haft Sottunga som hemort.

  Boken innehåller ett rikt bildmaterial med fotografier.

   

  49.50Köp
 • An Island Christmas

  • HelenaHalme
  • 2019
  • Deckare & romaner
  14.90Köp

  Journey to beautiful Scandinavia and join the quirky community of the Åland Islands for a Nordic Christmas you’ll never forget!

  On The Nordic Åland Islands. The festive season is snowy and chilly – yet breathtakingly beautiful.

  It’s time for Alicia to enjoy her first Christmas back on her beloved Islands with a new grandchild and family. There’ll be traditional dancing around the tree and sipping mulled wine in front of a cozy fire. But peace is broken by Alicia’s estranged husband, Liam, who springs an unwelcome and devastating surprise. To top it all, her ex-lover Patrick refuses to take ’No’ for an answer and threatens to disturb the family celebration… Will Alicia find enough goodwill amongst her nearest and dearest to create the idyllic Island Christmas she’s dreamt of?

  14.90Köp
 • Åländsk Odling 2019

  • Ålands Landskapsregering
  • 2019
  • Historia & kulturhistoria
  Slutsåld

  Åländsk Odling 2019
  Forum för Åländsk Kulturhistoria

  – Åland och första världskriget
  – Förtuskan, ryssfönstret – en intressant byggnadsteknisk detalj
  – Från skiftebrynen till nya arkivupptäckter: en viktig pusselbit för förståelsen av den åländska yngre järnåldern
  – Ålands tv-historia: 1954-1965
  – Kring en trädgård under badhusepoken
  – Om hund och katt i gravsammanhang från yngre järnålder på Ålandsöarna
  – Textil skrud i Åländska kyrkor
  – Den första utgrävningen av ryssugnar
  – Morfars svarta vaxdukshäfte – om Albert Byberg från Byttböle

  Slutsåld
 • IFK Mariehamn 100 år

  • Malin Henriksson, Monika Fogelström, Wiktor Nummelin
  • 2019
  • Historia & kulturhistoria
  42.00Köp

  IFK Mariehamn firar 100 år som idrottsförening. Här återges höjdpunkterna i den gedigna historien, från föreningsbildandet till föreningens verksamheter i modern tid.

  42.00Köp

Showing 31–40 of 571 results

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar.
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Mottagaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följeselden med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.