• Pocketogram

  • Bokogram, Deckare & romaner
  14.00Köp

  Vill du ge en present till någon du inte kan besöka just nu? Sänd ett Pocketogram!

  För 14€ levereras en presentinslagen pocketbok och ett kort med din personliga hälsning till mottagaren. Paketet levereras direkt,  skickas som brev eller som Ålandspaket och körs ut till mottagarens dörr eller brevlåda inom Åland/Finland.

  Välj om du vill ge en deckare, roman, feelgood-roman, faktapocket, ungdomspocket eller Kalle Anka-pocket. I mån av tillgång går det även bra att önska en specifik titel. Om titeln inte finns inne vid tillfället kommer en liknande bok att skickas. Ange i meddelandefältet vilken genre du önskar samt din personliga hälsning till mottagaren.

  Obs. Erbjudandet gäller endast för leverans inom Åland/Finland.

  14.00Köp
 • Magnet Kobba Klintar

  Niclas Nordlund Photography

  13 x 9,5 x 0,5 cm

  9.90Köp
 • Magnet Bomarsund

  Niclas Nordlund Photography

  9.90Köp
 • Magnet S/S Pommern

  Niclas Nordlund Photography

  8,5 x 6 x 1 cm

  9.90Köp
 • Magnet Kastellholm
  Niclas Nordlund Photography

  8,5x6x1 cm

  9.90Köp
 • En skärgårdsskuta kommer lastad – Bondeseglationen till Stockholm

  • Lars G Soldéus
  • 2020
  • Historia & kulturhistoria, Sjöfart
  47.00Köp

  Den här boken berättar historien om skärgårdsbornas husbehovs- och fraktseglation till Stockholm från början av 1200-talet och fram till våra dagar. Många fina bilder kompletterar berättelsen.

  Skärgårdsborna kom från Ostkusten och Norra Botten samt från Åland, Åboland och Nyland med varor som behövdes i huvudstaden. I huvudstaden köpte skärgårdsborna de varor som inte fanns hemmavid.

  Boken beskriver de olika hamnar, kajer och marknadsplatser som erbjöds skärgårdsborna i Stockholm och där försäljningen skedde. Beskrivningen ger läsaren en överblick under århundradena över Stockholms utveckling längs vattnet.

  Att frakta så olika varor ställde höga krav på skepparna och deras besättningar. Tekniker avseende lastningen och lossningen beskrivs. Målande beskrivningar gör också i boken om seglatserna till Stockholm.

  Boken behandlar även det regelverk som påverkade bondeseglationen.

  Ett avsnitt i boken ägnas åt skärgårdens bruksbåtar och skutor, som utvecklades i takt med de olika transportbehoven och avståndet till huvudstaden. Båtarna och skutorna beskrivs i detalj med både bilder och ritningar.

  Boken vänder sig till kulturhistoriker, skärgårdsentusiaster, stockholmshistoriker samt boende i skärgården med intresse för sin hembygd.

  47.00Köp
 • Med ett ArkivDigital-abonnemang är du bara några knapptryck från din egen historia. I den här boken berättar vi hur du finner ditt ursprung och din släkt i arkivhandlingar på internet; Kyrkböcker, bouppteckningar, militära rullor och andra dokument. Du släktforskar på riktigt i tillförlitliga förstahandskällor. Till din hjälp har du ArkivDigitals många personregister, som gör det enkelt att hitta.

  Författaren Håkan Skogsjö, en av Sveriges mest kända släktforskare, har givit ut ett flertal omfattande släktutredningar. Han har varit redaktör för Sveriges släktforskarförbunds tidning Släkthistoriskt forum, för Släktforskarnas årsbok i närmare 20 år och startade på 1990-talet förbundets webbplats Rötter. Numera är han styrelseledamot i ArkivDigital, Sveriges ledande leverantör av historiskt källmaterial via internet.

  33.00Köp
 • Åland i örnperspektiv

  • Andy Horner
  • 2010
  • Djur & natur, Konst & fotografi
  49.00Köp
  49.00Köp
 • Ålandskoloristen – en bok om Bo Högnäs

  • Eva-Jo Hancock, Kjell Ekström, Per-Ove Högnäs
  • 2020
  • Konst & fotografi
  45.00Köp

  Ålandskoloristen – en bok om Bo Högnäs

  Kärleken till de åländska färgerna.

  Bo Högnäs, född 1919 i Pedersöre var under 1970-80-talen en självklar deltagare i konstutställningar på Åland. Hans djärva målningar med tolkningar av naturen uppskattades av kritikerkåren och många ålänningar förvärvade verk av honom.

  Under sina dryga 70 år i livet skapade han konst som inte får glömmas bort. Hans kärlek till naturen, till människan och kulturen färgade paletten i starka harmonier och färgkaskader som saknar motstycke i den åländska konsten. Den här boken är en hyllning till Ålands främsta kolorist Bo Högnäs.

  Bokens texter är författade av Kjell Ekström, produktion av Per-Ove Högnäs, formgivning av Eva-Jo Hancock.

  45.00Köp
 • De här två kartbladen täcker hela Åland och en stor del av skärgården väster om Åbo. Kartorna är utvecklad för dig som på olika sätt vill njuta av friluftslivet och inne­­håller markerade cykel- och vandringsleder, grillplatser, boenden, sevärdheter och skärgårdsbutiker. Vi har även tagit med de­ ­viktigaste sjömärkena för att ­förenkla ­navigeringen för dig som paddlar eller åker skridskor.

  Kartta kattaa Ahvenanmaan saariston ympäristöineen sekä osan Turun saaristoa. Se opastaa mielenkiintoisille vaellus-, pyöräily- ja melontareiteille sekä kiipeilykallioille.­ Kartta sisältää myös nähtävyydet, saaristokaupat sekä majoitus- ja retkeilypalvelut. Melojia ja retkiluistelijoita varten olemme lisänneet merikorttitietoja kuten reimarit, muut merimerkit ja syvyyslukemat.

  29.00Köp

Showing 21–30 of 571 results

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar.
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Mottagaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följeselden med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.