• Magnet S/S Pommern

  Niclas Nordlund Photography

  8,5 x 6 x 1 cm

  9.90Köp
 • Magnet Kastellholm
  Niclas Nordlund Photography

  8,5x6x1 cm

  9.90Köp
 • En skärgårdsskuta kommer lastad – Bondeseglationen till Stockholm

  • Lars G Soldéus
  • 2020
  • Historia & kulturhistoria, Sjöfart
  47.00Köp

  Den här boken berättar historien om skärgårdsbornas husbehovs- och fraktseglation till Stockholm från början av 1200-talet och fram till våra dagar. Många fina bilder kompletterar berättelsen.

  Skärgårdsborna kom från Ostkusten och Norra Botten samt från Åland, Åboland och Nyland med varor som behövdes i huvudstaden. I huvudstaden köpte skärgårdsborna de varor som inte fanns hemmavid.

  Boken beskriver de olika hamnar, kajer och marknadsplatser som erbjöds skärgårdsborna i Stockholm och där försäljningen skedde. Beskrivningen ger läsaren en överblick under århundradena över Stockholms utveckling längs vattnet.

  Att frakta så olika varor ställde höga krav på skepparna och deras besättningar. Tekniker avseende lastningen och lossningen beskrivs. Målande beskrivningar gör också i boken om seglatserna till Stockholm.

  Boken behandlar även det regelverk som påverkade bondeseglationen.

  Ett avsnitt i boken ägnas åt skärgårdens bruksbåtar och skutor, som utvecklades i takt med de olika transportbehoven och avståndet till huvudstaden. Båtarna och skutorna beskrivs i detalj med både bilder och ritningar.

  Boken vänder sig till kulturhistoriker, skärgårdsentusiaster, stockholmshistoriker samt boende i skärgården med intresse för sin hembygd.

  47.00Köp
 • Med ett ArkivDigital-abonnemang är du bara några knapptryck från din egen historia. I den här boken berättar vi hur du finner ditt ursprung och din släkt i arkivhandlingar på internet; Kyrkböcker, bouppteckningar, militära rullor och andra dokument. Du släktforskar på riktigt i tillförlitliga förstahandskällor. Till din hjälp har du ArkivDigitals många personregister, som gör det enkelt att hitta.

  Författaren Håkan Skogsjö, en av Sveriges mest kända släktforskare, har givit ut ett flertal omfattande släktutredningar. Han har varit redaktör för Sveriges släktforskarförbunds tidning Släkthistoriskt forum, för Släktforskarnas årsbok i närmare 20 år och startade på 1990-talet förbundets webbplats Rötter. Numera är han styrelseledamot i ArkivDigital, Sveriges ledande leverantör av historiskt källmaterial via internet.

  33.00Köp
 • Åland i örnperspektiv

  • Andy Horner
  • 2010
  • Djur & natur, Konst & fotografi
  49.00Köp
  49.00Köp
 • Ålandskoloristen – en bok om Bo Högnäs

  • Eva-Jo Hancock, Kjell Ekström, Per-Ove Högnäs
  • 2020
  • Konst & fotografi
  45.00Köp

  Ålandskoloristen – en bok om Bo Högnäs

  Kärleken till de åländska färgerna.

  Bo Högnäs, född 1919 i Pedersöre var under 1970-80-talen en självklar deltagare i konstutställningar på Åland. Hans djärva målningar med tolkningar av naturen uppskattades av kritikerkåren och många ålänningar förvärvade verk av honom.

  Under sina dryga 70 år i livet skapade han konst som inte får glömmas bort. Hans kärlek till naturen, till människan och kulturen färgade paletten i starka harmonier och färgkaskader som saknar motstycke i den åländska konsten. Den här boken är en hyllning till Ålands främsta kolorist Bo Högnäs.

  Bokens texter är författade av Kjell Ekström, produktion av Per-Ove Högnäs, formgivning av Eva-Jo Hancock.

  45.00Köp
 • De här två kartbladen täcker hela Åland och en stor del av skärgården väster om Åbo. Kartorna är utvecklad för dig som på olika sätt vill njuta av friluftslivet och inne­­håller markerade cykel- och vandringsleder, grillplatser, boenden, sevärdheter och skärgårdsbutiker. Vi har även tagit med de­ ­viktigaste sjömärkena för att ­förenkla ­navigeringen för dig som paddlar eller åker skridskor.

  Kartta kattaa Ahvenanmaan saariston ympäristöineen sekä osan Turun saaristoa. Se opastaa mielenkiintoisille vaellus-, pyöräily- ja melontareiteille sekä kiipeilykallioille.­ Kartta sisältää myös nähtävyydet, saaristokaupat sekä majoitus- ja retkeilypalvelut. Melojia ja retkiluistelijoita varten olemme lisänneet merikorttitietoja kuten reimarit, muut merimerkit ja syvyyslukemat.

  29.00Köp
 • Missdåd

  • Karin Erlandsson
  • 2016
  • Deckare & romaner
  9.00Köp

  Sommaren 1992 är Sara Kvist nybakad journalist, och har fått jobb på lokaltidningen i en liten österbottnisk stad. I staden finns också pojkvännen Robert. Första arbetsdagen är midsommarafton och uppdraget är att tillsammans med tidningens fotograf Oskar rapportera från traktens dansbanor. Men planerna ändras när några ungdomar hittar ett lik i skogen. Sara dras allt djupare in i historierna kring dödsfallet. Hon intervjuar den dödas make och flera andra personer. Under ytan härjar trassliga relationer och starka konflikter.

  9.00Köp
 • Breven från E

  • Pernilla Lindroos
  • 2020
  • Deckare & romaner
  8.90Köp

  Tre kvinnor utmanas att hitta nya vägar i livet. En varm feelgood-roman om att våga älska igen. Om vikten av att våga prata med andra för att läkas. Tänk att du tvingas umgås med två kvinnor som du inte känner att du har något gemensamt med. Det är vad som händer Amanda, Klara och Jenna. Tre åländska kvinnor som helst vill fortsätta att tiga om sitt förflutna när de en dag får varsitt brev från den nyligen avlidna väninnan E. Hon utmanar dem på ett sådant sätt att kvinnorna häpnar. Jonna, som praktiskt taget bor på krogen och varje helg vaknar upp i en ny säng, ska vara utan sex ett halvår. Amanda, vars dotter flyttat hemifrån och som varit singel och levt i celibat i många år, ska börja dejta och den upptagna mamman och hustrun Klara ska ge sig själv tid att skriva en novell. Om vadå? Dessutom ska kvinnorna stötta och peppa varandra. Det är som bäddat för dramatik. Hemligheter har en förmåga att bubbla upp till ytan. I synnerhet de hemligheter som man delar med andra.

  ”I Breven från E får vi möta tre helt olika kvinnor vars liv flätas samman via den gemensamma och nu bortgångna väninnan Ellen. I varsitt brev från Ellen får de olika uppdrag att utföra. Jonna ska vara utan sex ett halvår, Amanda börja dejta och Klara uppmanas ta sitt skrivande på allvar. Under läsningens gång flyter hemligheter och sorger upp till ytan, något som sedan förenar de tre kvinnorna på ett djupare plan. Det här är en varm, romantisk och välskriven roman med ett större djup än man till förstone kanske tror. Karaktärerna är trovärdiga och handlingen spännande. En bok att sluka och njuta av.” BTJ

  ”En mycket bra feelgood som jag varmt rekommenderar. Historien mynnar även ut i ett mycket bra slut, på ett sätt man inte alls tänkt sig i början. En bok om kärlek, sorg och mod” Brabocker_books.

  ”Varm och mysig bok om vänskap och kärlek” Boklusens bokblogg ”Breven från E är en tankeväckande roman. Ellens utmaningar till de tre kvinnorna är en liten spark i baken till att leva ett mer innehållsrikt och äkta liv i nuet. Ellen har sett vad de egentligen behöver innan de själva insett det. Vi får följa deras resa till att hitta sig själva och till att leva det liv de vill leva. Det är en varm berättelse som får mig att må bra, även fast den tar upp allvarliga ämnen. Det känns som jag får lära känna Jenna, Amanda och Klara på djupet, nästan som de vore mina vänner. Jag skulle gärna hänga med dem till fiket och motta egna utmaningar. Jag njuter av att få följa med på resan och gläds åt det fina slutet i boken. Breven från E är en välskriven och trevlig bladvändare, som gjord för att läsa i hängmattan i sommar! Den får 5 i betyg (av 5) ” Villivonkans books

  ”Pernilla Lindroos har med Breven från E skrivit en varm feelgood bok med mycket hjärta. Vacker bladvändare om att våga älska igen. Levande trovärdiga karaktärer som vågar släppa in nya möjligheter.” ”Feelgood ut i fingerspetsarna eller kanterna kanske man ska säga om en bok. Breven från E är en välskriven måbra bok.” i_min_bokhylla

   

  8.90Köp
 • – Mariehamns Litteraturdagar –

  Biljett till lördagen 21 Mars

  Litterär supé på Restaurang Nautical, insläpp kl 18.45 – SLUTSÅLD!

  Ange dieter/allergier i fältet för ordernoteringar i webbshoppens kassa i samband med betalningen.

  Biljetten betalas direkt här i webbshoppen och hämtas ut i Mariehamns Bokhandel, Torggatan 14.

  För mer info se www.litteraturdagarna.ax

  Slutsåld

Showing 11–20 of 558 results

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar.
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Mottagaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följeselden med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.