• Gammalt och nytt från Föglö 2020

  • Föglö hembygdsförening r.f.
  • 2020
  • Okategoriserad
  14.00Köp

  Gammalt och nytt från Föglö 2020

  Kyrka, församling och det religiösa livet.

   

  14.00Köp
 • Åland – Vandra, Cykla, Paddla

  • Olle Persson
  • 2020
  • Djur & natur
  28.50Köp

  Åland ligger i Finland och mitt ute i havet; så nära, så lika och ändå så annorlunda. Åland har idag knappt 29 000 invånare, har sedan 1954 egen flagga och ger ut egna frimärken. Det har självstyrelse inom Finlands gränser, är demilitariserat och enspråkigt svenskt.

  Möjligheterna att idka friluftsliv i form av vandring, cykling och paddling på Åland är idealiska. Hav och land och mötet mellan dessa är huvudingredienserna i naturupplevelsen. Det är lätt och billigt att färdas mellan öarna med den utomordentliga färjetrafiken. Det finns dessutom gott om övernattningsmöjligheter. I den här guideboken beskrivs 32 vandringsturer, 13 cykelturer och 29 paddlingsturer. För varje tur beskrivs hur du tar dig till startpunkten, hur du hittar runt och vad du kan uppleva. Turerna beskrivs med text, kartor och foton. Guideboken innehåller också avsnitt om Ålands historia, natur, kulturella evenemang, museer och mycket annat. Ett särskilt avsnitt listar alla boenden du kan finna på Åland, inklusive den åländska skärgården.

  Olle Persson är kulturgeograf och uppväxt i Stockholm. Natur och friluftsliv har sedan barndomen varit ett naturligt och självklart intresse. Han har tidigare skrivit flera guideböcker om vandring, paddling och cykling. Detta är en uppdaterad och utökad utgåva av hans Åland-gudie.

  Ur innehållet:

  * På halvdagsturer på cykel kring Mariehamn, Ålands huvudstad, kan du besöka gamla ryska befästningar, titta in i ett förstklassigt konstmuseum och komma ut i den närbelägna skärgården.

  * I och kring Mariehamn kan du göra vandringar längs havet, promenera på blomstrande ängsmarker och kanske finna en egen badklippa att rasta vid.

  * Från Mariehamn kan du pröva på att paddla kajak och göra en kort tur ut till den gamla lotsplatsen Kobba Klintar vid inloppet till Mariehamn. Du kan också göra en längre tur till L:a Båtskär längst i ut i Mariehamns skärgård med öppet hav i söder och ett intensivt fågelliv.

  * Den åländska skärgården fyller ut det som kallas Skärgårdshavet med tusentals öar. Här finns mängder av fina och spännande paddlingsturer med kajak att göra, till exempel kring det ensligt belägna Kökar längst i söder, från Sandösund i norra delen eller kring Brändö längst österut nära finska fastlandet.

  28.50Köp
 • Boken Åländska kvinnor i färjrederiernas tjänst bygger huvudsakligen på intervjuer som författaren Agneta Karlsson gjort med ett tjugotal kvinnor som under olika tider och i skiftande befattningar varit anställda inom serviceverksamheten ombord på passagerarfartyg och bilfärjor i trafik mellan Finland, Åland och Sverige. I tid avgränsas studien till åren 1959-1985.

  Utgående från de åländska kvinnornas erfarenheter intresserar sig Karlsson bland annat för frågor om vilka drivkrafter som låg bakom kvinnornas beslut att gå ombord (för att stana kvar), livet ombord, attityder, familjeliv och sociala uppoffringar samt kvinnornas sjömanskap och -identitet.

  Karlssons studie är unik då den behandlar en central yrkesgrupp inom en betydande sjöfartsnäring, en grupp som i praktiken lämnats utanför all tidigare forskning inom området.

  Ekon.dr Agneta Karlsson har gjort en lång akademisk karriär som forskare och utbildningsansvarig vid Lunds universitet, Handelshöjskolen i köbenhavn (CBS) och handelshöjskolen BI i Oslo.

  42.00Köp
 • Mitt liv efter stroken; Om identitetsförlust och afasi

  • Berit Paulsson
  • 2020
  • Memoarer & biografier
  10.00Köp

  Du håller i din hand en bok som Berit skrivit.
  Så skirt, skört men ack så starkt skildrar hon tankar och ögonblick från ett liv med motgångar, kamp, sorger och glädjen.

  Att kunna ge glädje och värme åt andra och generöst dela med sej av omsorg och empati är något jag beundrar hos Berit.

  Att drabbas i så unga år av en stroke och sakta, sakta kämpa sej upp till ytan igen är en otrolig resa.

  Att ta sej från ordlös afasi och förlamning till ett självständigt liv i barndomstrakternas Åland är en spännande resa som Berit tar oss med på.

  Tack Berit för det gedigna arbete du gjort och att du vill dela med dej av dina minnen, känslor och upplevelser.

  Du är unik.

  10.00Köp
 • Papp

  • Johanna Boholm
  • 2020
  • Okategoriserad, Poesi
  20.00Köp

  Jag hade väntat på detta ögonblick, födelsen, när jag äntligen skulle få andas friskt och börja reda mig själv.

  En pojke föds. Han vet redan allt, vecklas ut till en reslig karl i fotändan av sängen där han kom till världen för en stund sedan, skakar av sig det slemvåta som omgett honom under den långa tiden inuti Mamm. I dörren vänder han sig om, ”jag far nu”. Han tar sig till staden, börjar arbeta på bank. Efter en evighet eller bara ett ögonblick, när han sett ynglingarna, kojbarnen, tanterna, bankdirektören, allt knapert och eländigt och ledsamt och all längtan som vibrerar mellan människorna, återvänder han till byn. Stugan där han föddes är övergiven, ett ruckel, det är länge sedan. Vid plogen möter han Papp. Han är ung och stark och kan se pojkens hela liv, alla dagar och dagarnas skiftningar.

  Boholms språk är alltigenom organiskt, skälvande och egensinnigt. Tiden är inte linjär utan cyklisk, känslomässig, och brunnen hon öser ur svindlande djup.

  20.00Köp
 • Inna

  • 2020
  • Poesi
  20.00Köp

  Inna är en mytisk långdikt, där tid och generationer flyter genom ett enda medvetande. Det som skildras är på många sätt hemskt, allt bara fortsätter, oundvikligt, från släktled till släktled. Ljuset och hoppet finns i det betvingande språket, i den konstnärliga visionen, i att se och bära vittnesbörd, och i förbindelsen mellan de utsatta, Inna och Evelin.

  Jag drar Innas anda / rör Innas hjärta märg och fattning / rör såren Hans skurit i henne / med en rostig vind kniv / sakta blåser jag på Innas sår / inifrån / blåser på dem vävnad / spröd och skär

  20.00Köp
 • Barnens Bokogram!

  • Barn & ungdom, Bokogram
  14.00Köp

  Vill du ge en present till någon du inte kan besöka just nu? Eller få hem en bilderbok till barnen, utan att behöva gå till butiken? Beställ Barnens Bokogram!

  Du kan välja mellan dessa böcker:

  • Puck går till frisören
  • Spring fort, Pytte!
  • Snigeln och valen
  • Halvans 1-2-3
  • En stackars liten haj
  • Lenis Olle
  • Kalle Kroks bästa bok
  • Chinos tjocka kinder

  Böckerna är inbundna, fulla av härliga illustrationer och riktar sig till barn ca 3-6 år. Böckernas mått är ca 17 x 22 x 1 cm och har ca 32 sidor.

  För 14€ levereras boken inslagen som present, samt ett kort med din personliga hälsning till mottagaren.

  Paketet levereras direkt, skickas som brev eller som Ålandspaket och körs ut till mottagarens dörr eller brevlåda.

  Obs. Erbjudandet gäller endast för leverans inom Åland.

  14.00Köp
 • Pocketogram

  • Bokogram, Deckare & romaner
  14.00Köp

  Vill du ge en present till någon du inte kan besöka just nu? Sänd ett Pocketogram!

  För 14€ levereras en presentinslagen pocketbok och ett kort med din personliga hälsning till mottagaren. Paketet levereras direkt,  skickas som brev eller som Ålandspaket och körs ut till mottagarens dörr eller brevlåda inom Åland/Finland.

  Välj om du vill ge en deckare, roman, feelgood-roman, faktapocket, ungdomspocket eller Kalle Anka-pocket. I mån av tillgång går det även bra att önska en specifik titel. Om titeln inte finns inne vid tillfället kommer en liknande bok att skickas. Ange i meddelandefältet vilken genre du önskar samt din personliga hälsning till mottagaren.

  Obs. Erbjudandet gäller endast för leverans inom Åland/Finland.

  14.00Köp
 • Magnet Kobba Klintar

  Niclas Nordlund Photography

  13 x 9,5 x 0,5 cm

  Slutsåld
 • Magnet Bomarsund

  Niclas Nordlund Photography

  Slutsåld

Showing 101–110 of 658 results

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar.
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Mottagaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Mottagaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följeselden med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.