• Broarna

  • Sebastian Johans
  • 2020
  • Deckare & romaner
  24.50Köp

  Kring år 1900 lämnar Carl och Ida-Levina Åland för Amerika. Där hittar de varandra och ett liv. Men möjligheternas land är också ett hårt klassamhälle. Carl bygger de stora broarna i New York och finner sin dröm om frihet, men för Ida-Levina finns framtiden inte där.

  Broarna är en stort upplagd roman som sträcker sig från förra sekelskiftet fram till den stora depressionen, när liv och samhällen rasar samman; en resa från fattigdom till fattigdom, under vilken ett nytt liv ändå går att bygga upp, åtminstone för några av romanens gestalter. Det är en berättelse om urbant liv i den gryende moderniteten, om samhällsbyggande, arbete och gemenskap, rotlöshet och längtan efter en plats att kalla hem — men också en lågmäld historia om sorg och kärlek som tar vid där de stora utvandrarberättelserna brukar sluta.

  Sebastian Johans, född 1978, bördig från Åland och bosatt i Uppsala, är verksam som kulturskribent och konstkritiker i bl a Dagens Nyheter och Borås tidning. Broarna är hans första roman.

  24.50Köp
 • A. Lena Persons hjärtehotell

  • Sonja Nordenswan
  • 2020
  • Deckare & romaner
  24.90Köp

  Allt oftare gör jag tillbakablickar. Dröjer mig kvar vid tiden före kassettbandet brast; tiden när jag hade ett riktigt liv. på så sätt fördriver jag dagarna; försöker klargöra för mig själv varför det blev som det blev. Tillbakablickandet är också ett sätt att hindra mitt sinne från att skrumpna ihop. I min händelselösa , opåverkbara tillvaro är risken synnerligen överhängande. Mitt liv började förstår när jag föddes, men jag vill återvända till ungdomsåren. Till den sista våren i mellanskolan då allting ännu var oskuldsfullt och Lena fick sin första kyss.

  Sonja Nordenswans roman tar oss med på en nostalgitripp till det frigjorda 70-talet, eller hur var det nu riktigt?

  ”Frihetens pris” är den femte av Nordenswans romaner, och enligt mig måste hon vara en av svenskfinlands skickligaste författare idag. *Janet Wallsten, Österbottens tidning

  Sonja ordenswan gillar att berätta historier och gör det bra, tiden vaknar till liv genom små detaljer. *Benita Mattsson-Eklund, Tidningen Åland

  24.90Köp
 • Författaren av volymen Leonards koffert, etnolog Conny Andersson, har genom grundliga arkivstudier kompletterade med intervjuer och fotografier lyckats återskapa omfattande delar av sjökapten och skeppsredare Leonard Johnssons (1889-1962) vardag under större delen av 1900-talet.

  Leonard föddes i Storby, Eckerö år 1889. Efter ett studieår i ett gymnasium i Åbo och i Ålands folkhögskola bestämmer han sig för att gå till sjöss. Han varvar sjöpraktiken medmed studier i navigationsskolan i Mariehamn, vid vilken han avlägger sjökaptensexamen år 1916.

  År 1918 blir speciellt dramatiskt för honom. I februari är Leonard skeppare på den lilla motorbåt som korsar ett isigt hav med svartklubbens fyr som mål för att begära hjälp av en svenska regeringen. Den bakomliggande orsaken är de oroligheter som råder hemma på Åland. Som vi vet blir svaret jakande! Inom kort anländer svenska styrkor till Åland. Efter ett år som officer i finska flottan återvänder Leonard till den civila sjöfarten år 1919.

  Leonard överger i mitten på 1920-talet livet under segel för att i stället bli befäl på skeppredaren Robert Mattsons stora ångare med Helsingfors som hemort. Leonard fortsätter att arbeta till sjöss fram till år 1955 då han blir skeppsredare för rederiaktiebolaget Ledsund i Mariehamn. Vi får i boken bekanta oss med hans vardag som befälhavare på bl.a. ångarna Hogland, Hammarland, Anneberg och Ledsund.

  Conny Andersson (f. 1970) är etnolog med fokus på det åländska kulturarvet. Intresset för människor i lokalsamhället har präglat hans forskning sedan 1990-talet.

  32.80Köp
 • Coronavåren 2020 – 75 dagar som förändrar vår framtid

  • Jörgen Petterson
  • 2020
  • Historia & kulturhistoria
  24.00Köp

  Åland stod inför en lovande högsäsong då pandemin slog till och stängde allt. Covid-19 hade börjat i Kina men blev hela världens vardag. Skolor och restauranger stängde och folksamlingar förbjöds. Finland och Åland försattes i undantagstillstånd för första gången sedan andra världskriget.

  Den sista Maj hade det gått sjuttiofem dagar av beredskapsläget. Vad händer med ett samhälle under den tiden? Hur gör människor som inte får gå i skolan, inte idrotta, inte jobba?

  Skribenten Jörgen Petterson och fotografen Therese Andersson tecknar berättelsen om undantagstillståndet där vi dag för dag följer utvecklingen och besluten vars första uppgift är att rädda liv och i andra hand tillfoga samhället så lite skada som möjligt. Covid-19 är en osynlig fiende som håller hela världen i ett järngrepp.

  Hur klarade vi detta och vad väntar i framtiden?

  Text och ansvarig utgivare: Jörgen Pettersson
  Foto: Therese Andersson om inte annat anges
  Grafiskt form: April kommunikation / Outi Bergman

  24.00Köp
 • Niclas Nordlunds vykort

  • Niclas Nordlund
  • 2020
  • Souvenirer
  27.00Köp

  Ett set med 16 vykort med olika motiv av fotografen Niclas Nordlund.

  Storlek: 15 x 10,5 cm

  Priset inkluderar frakt och korten skickas som ekonomibrev till hela världen.

  27.00Köp
 • I lögn och lust

  • Pernilla Lindroos
  • 2020
  • Deckare & romaner, Okategoriserad
  22.40Köp

  I lögn och lust

  Lucky och Viktoria, vars liv kommit i gungning, träffas i en liten fiskeby på Marockos kust. Deras olika värderingar krockar genast, men de finner trots allt en vänskap och ett stöd i varandra. Dessvärre upptäcker kvinnorna snart något ofattbart, något som väver samman deras liv för alltid – samtidigt som det trasar sönder allt.

  22.40Köp
 • Katrina

  • Sally Salminen
  • 2020
  • Deckare & romaner
  22.00Köp

  Sally Salminen skrev sin debutroman Katrina medan hon jobbade som hembiträde i New York. 1936 vann boken en nordisk romanpristävling och blev med tiden en klassiker som har utkommit i många upplagor och översatts till en mängd språk.

  Roman handlar om den unga Katrina från Österbotten som gifter sig med ålänningen Johan. Johan är en pratglad sjöman och målar upp en ljus framtid på Åland där trädgårdarna prunkar och äppelträden bär frukt i alla färger. I verkligheten står Johans lilla grå koja direkt på berget. Katrina blir mor till många barn, livet präglas av umbäranden och fattigdom, men hon ger inte upp. Katrina är en stark berättelse om kvinnors liv i skärgården i början av 1900-talet.

  22.00Köp
 • Liljekonvaljer – En roman om livet på Sottunga

  • Jenny Gustafsson
  • 2020
  • Deckare & romaner
  29.00Köp

  En roman med händelser ur livet på Sottunga i början av förra seklet.

  Utökad och reviderad av Björn Rönnlöf

  Jennys roman om samhällena på Vandö och Granö väver ihop fiktion och verklighet. Det är uppenbart att hon har sin egen hemö Sottunga som förebild då hon beskriver huvudpersonerna Inas och Rickes uppväxt och levnad. Här beskrivs ungdomens lekar, förälskelse och bröllop, rävjakt och skötfiske, amerikaemigrationen, spritsmugglingen, med mera och här berättas om händelser i förgången tid på det sätt som det fortfarande görs i vårt ”story telling”-samhälle. För en sottungabo är det lätt att känna igen sig. Läsaren möts av en något redigerad, men ännu ganska ålderdomligt styv text för att inte alltför mycket förändra författarinnans textspråk. Jenny Gustafsson var känd för sin gudabenådade berättarförmåga. Även stökiga pojkar satt tysta som möss omkring henne, då hon satte sig i gungstolen och började berätta.

  29.00Köp
 • Tidsvävarna

  • Anette Junie Holmström
  • 2020
  • Barn & ungdom
  20.00Köp

  Vännerna Pål, Rox, Musse och Molly tvivlar på kompisen NB som påstår att han har uppfunnit en tidsmaskin. Men när NB under ett tidsexperiment börjar få syner av ett tonårsgäng som försvann i Slovenien för 20 år sedan vaknar kompisarnas intresse. Vilka var de försvunna ungdomarna? Och vad var det som hade hänt?

  Det tänker de försöka ta reda på med hjälp av tidsmaskinen. Men funkar den verkligen?

  När det sedan visar sig att Pål ska på tältsemester med sin pappa till samma plats som tonårsgänget försvann på skruvas spänningen bland vännerna upp.

  Men vad är det för konstigheter som Pål råkar ut för hela tiden? Varför är det fotspår i askan? Och varför känner han sig iakttagen?

  Tidsvävarna är en ungdomsroman om vänskap, mod och rädsla blandat med övernaturliga inslag där alla kompisar har en önskan om att kunna resa tillbaka i tiden och ställa saker och ting som har blivit fel till rätta.

  Tidsvävarna är den första fristående delen i bokserien om kompiskvintetten.

  20.00Köp
 • Egna vågor – Ett identitetsbygge

  • Inger Siiriäinen
  • 2020
  • Memoarer & biografier
  48.00Köp

  Egna vågor ger en intressant och avslöjande inblick i en modern kvinnas utveckling och ambitioner, från uppväxten på Åland, förlusten av en far och kampen för att utbilda sig och komma fram i världen, göra yrkeskarriär. Vad som formar ens identitet och bestämmer ens livsval får i Inger Siiriäinens texter en vidare relevans och läsaren att fundera över egna livsmönster.

  48.00Köp

Showing 91–100 of 658 results

Frakt och leverans

Vi skickar dina böcker inom 1-3 arbetsdagar.
Vi gör alltid vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska få dina böcker, men ibland uppstår tyvärr förseningar. Om en bok inte kan levereras i tid skickar vi ett mail med information om leveransstatusen till dig.

Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i euro inklusive 10 % moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Du kan betala med kort (genom tjänsten Stripe), banköverföring eller PayPal. Dina uppgifter skyddas av SSL-kryptering och sparas inte någonstans. Mottagaren står för alla eventuella avgifter som tillkommer i mottagarlandet.

Ångerrätt och retur

Du har 7 dagars returrätt på oanvända varor i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Mottagaren står för porto. Använd gärna samma kartong som boken kom i. Har du inte kvar kartongen går det bra i något annat emballage också. Det är viktigt att du bifogar följeselden med ordernummer så vi vet att boken kommer från just dig.